Analiza_umA

Kužiš, kopčaš, kapiraš il’ kontaš?! Ili trebaš Analizu umA!?  

Muzika - regija Show Time

Šesti singl ”Istina” zaključuje video najave novog studijskog albuma rock grupe Analiza umA, koji je pod nazivom “Kužiš, kopčaš, kapiraš il’ kontaš?!” i s etiketom Dallas Recordsa, od danas konačno na tržištu.

Iza naziva drugog albuma (nasljednika eponimnog prvijenca iz 2017.) stoje jasne ideje: razum, tolerancija, razumijevanje različitih stavova i mišljenja i ljubav u konačnici.

Sve to čini suštinu samog benda, jer ekipu koja živi i radi u Frankfurtu, a čine je muzičari s ovih prostora, ništa drugo ne bi ni moglo držati na okupu.

U tom smislu ilustrativna je i nova pjesma ”Istina”, u kojoj je bend dodatno iskazuje zajedništvo i podršku, jer je u nju uključio mlade snage rock scene, sestre Aidu (bubnjevi) i Aminu Čolović (gitara) te Leu Jurčević.

To je tek djelić raznolikosti albuma “Kužiš, kopčaš, kapiraš il’ kontaš?!”, a cijelo njegovo bogatstvo otkriva pjevač i glavni autor u bendu, Marko Pavić:

”Niz brojnih gostiju na albumu čine Zoran Mišić, jedan od najboljih rock vokala današnjice na našim prostorima, koji nam se pridružio na pjesmama ‘Narodna’ i ‘Tražim te’, Ante i Tommy Filipović, majstori harmonikaši i čuvari sevdaha u pjesmi ‘Sevdah bluz’, Michaela Sotele i Semjuel Dedić Semka, koji su svojim vokalima pjesmu ‘Zvanje’ učinili veličanstvenom“, vrhunski blues gitaris Predrag Petrović Pred u pjesmi ‘Frankfurt blues’, Vojkan Runjaić koji je u studiju odsvirao većinu gitarskih solo dionica, te Željko Sarić na akustičnim gitarama u nekim pjesmama”.

Analiza umA, dosljedno svom imenu, propitkuje sve što se događa malom čovjeku i tišti ga u ovom vremenu, bez obzira na prostor na kojem živi. U muzičkom sadržaju, oni su bend koji svira stari, dobri i čvrsti gitarski rock, sa obiljem riffova i zanimljivih aranžmana, koji su, inače, kolektivno bendovsko djelo.

Kužiš? Dobar je to album. I uvjerljivo ga možeš ukapirati i skontati na koncertima na kojima su Analizatori uvjerljivi.

Naslovni foto: Rudi Katuša i Anto Pavić