Manu Chao 2017 - photo Klelia Renesi

OK Fest u putujućem formatu – Manu Chao i ‘El Chapulin Solo’ u Banja Luci

Koncerti Show Time

Koncertom jedne od najvećih svjetskih zvijezda, OK Fest i u Banja Luku prenosi dašak atmosfere i energije jedinstvenog festivala na Tjentištu.

OK Fest, najveći rock festival u Bosni i Hercegovini, više ne živi samo u svom uobičajenom julskom terminu na Tjentištu, nego planira da, poput dobrog duha rock and rolla, vibracije pronosi po cijeloj BiH.

Tako će ‘’El Chapulin Solo’’, novi projekat koji potpisuje Manu Chao, jedan od revolucionarnih muzičara, antiglobalista i boraca za ljudska prava raznih manjinskih grupa, te jedan od najvažnijih glasova u svijetu muzike, OK Fest dovesti 17. oktobra u Klubu studenata Banja Luka (KSB). Zajedno sa još dvojicom muzičara, francuska mestizo zvijezda u akustičnoj verziji će izvesti svoje najveće hitove, ali i melodije koje će banjalučka pubika čuti prvi put.

MANU CHAO 2017 (photo Manu Chao _Klelia Renesi)

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao je više od 30 godina, najprije sa svojom grupom Mano Negra, a potom i kao samostalni umjetnik, popularan u cijelom svijetu, zahvaljujući specifičnom i zaraznom muzičkom šarenilu i inovativnosti u kojoj spaja punk, salsu, sambu, reggae, ska, rap i druge stilove.

Na čak sedam jezika pjeva o ljubavi, životu u getu, imigraciji, slobodi mišljenja i življenja, političkoj kritici, te pričama o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.

Za banjalučki koncert, 17. 10. U KST-u, ograničeni broj ulaznica po cijeni od 30 KM u prodaji su preko sistema kupikartu.ba od ponedjeljka 30. 9. 2019., a dodajmo da će u sklopu mini turneje Manu Chao nastupiti još u Nišu, Skoplju i Sofiji.