Neno Belan & Fiumens, (foto Anamarija Vartabedijan)

Velika rock eksplozija od 25. do 28. 9. 2019.

Koncerti Muzika - regija Show Time

Dvanaesto izdanje Velike rock eksplozije će na pet zagrebačkih lokacija predstaviti osam izvođača, među kojima će najviše pažnje privući dva koncerta, Nene Belana i grupe Gretta. 

Uvodni dan festivala čini koncert za djecu s posebnim potrebama, 24. 9. u prostoru zagrebačke udruge Suncokret, a sutradan počinje četverodnevna serija programa u nekoliko zagrebačkih klubova.

U srijedu (25. 9.) u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark nastupaju kantautori Zvonimir Varga i Frik iz kvarta, što je novi projekt Zlatka Majseca, dugogodišnjeg frontmena benda Mel Camino.

Klub Pločnik će 26. 9. biti domaćin koncertu grupa Damar i Castaway Souls.

Damar je nastao 1980-ih u Sarajevu, no danas je internacionalna grupa koja broji sedam članova, a njegov jedini član porijeklom iz Sarajeva danas živi u Aarhusu u Danskoj. Riječ je o Emiru Pašiću, autoru svih pjesama s albuma i frontmenu benda. Castaway Souls iz Siska predvodi gitarista, vokal i autor Louis Juckovich, a najavljuju skorašnji debitantski album.

Glavna noć Velike rock eksplozije #12 se odžava u klubu Boogaloo, u petak, 27. 9., a nastupaju Neno Belan i Gretta.

Legendarnog Belana ne treba posebno predstavljati, a valjda ni zagrebački rock kvartet Gretta, koji ove godine slavi 15. rođendan i tim povodom su objavili objavili kompilaciju “15”, kao presjek dosadašnjeg opusa zabilježenog na pet studijskih albuma.

Posljednje festivalske večer (subota, 28. 9.) Lili Gee nastupa u klubu Route 66 i predstavlja debitantski album “Predigra”. Nekima je poznatija kao Miss Red Hunter, a pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, prije nego se otisnula u samostalnu muzičku karijeru.

Ulaz na sva događanja (osim koncerta Nene Belana i Grette u Boogaloo klubu) na festivalu Velika rock eksplozija je besplatan!

Naslovna fotografija: Anamarija Vartabedijan