Luka Šulić

2Cellos na razlazu – Luka Šulić na prvoj samostalnoj turneji

Muzika - regija Show Time

Dvojac iz našeg najpoznatijeg muzičkog brenda u svijetu, poslije desetak godina zajedničkog rada, sve intenzivnije radi na vlastitim solističkim projektima.

Nakon što smo prije desetak dana pisali o novim solo ‘izletima’ Stjepana Hausera, koji je to relativno često činio, nova vijest da Luka Šulić uskoro kreće na prvu samostalnu turneju još više nameće pitanje je li to, ipak, kraj ili privremeni (umjetnički) predah dvojice čelista od jako zahtjevne karijere 2Cellosa?

Šulić ne samo da će uskoro krenuti na svoju turneju, nego je za 25. 10. najavljen i izlazak njegovog prvog samostalnog albuma ”Četiri godišnja doba”, što je njegov povratak klasičarskim korijenima.

Ovo čuveno Vivaldijevo djelo izvorno je napisano za violinu, a Šulić će biti prvi muzičar koji će ga izvesti za violončelu i prije dva dana je na svom video kanalu objavio snimak izvedbe “La Primavera (Spring)” zabilježene u tršćanskom Teatro Lirico “Giuseppe Verdi”.

Već je zakazana i promotivna turneja, koja će početi s dva koncerta u Ljubljani, 19. i 20. 10. 2019., a nastavlja se u Sankt Peterburgu, Moskvi i Milanu, dok su iduće godine, među brojnim, predviđeni koncerti u Zagrebu (5. 2. u Lisinskom) i Beogradu (6. 2. u Sava Centru).