Gosti Opće opasnosti

Opća opasnost bira najboljeg među 10 novih bendova iz BiH, Hrvatske i Slovenije

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Karta do budućnosti je izbor bendova koji će kao gosti nastupiti na velikom koncertu Opće opasnosti, 16. 11. u zagrebačkom Domu sportova, na kojem promoviraju novi album “Karta do prošlosti”.

Predstavnici benda, Croatia Recordsa i tvrke INA su među brojnim prijavama mladih bendova izabrali deset kandidata, među kojima će publika odabrati troje finalista za nastup 16. 10. u zagrebačkom klubu Hard Place.

Kandidati su, abecednim redom: Autoput, Bogunov, Captain Morgan’s Revenge, Divan, Fakmanda, Kali Lago, Kontraefekt, Magnar, Sillycons i Stonetribe.

Javno internetsko glasanje počelo je u petak 20. 9. i traje do 5. 10. 2019. godine, a odvija se putem Inine Facebook platforme.

Predstavljamo ukratko svih 10 kandidata.

Tuzlanska pop rock grupa Divan
Tuzlanska pop rock grupa Divan

Iz Bosne i Hercegovine odabran je tuzlanski pop&rock bend DIVAN, koji je na sceni od 2006. i ima u svom opusu jedan album, ”Jednina” (2012.), poslije kojeg je pauzirao par godina i vratio se 2018. singlom “Zima će sad”.

Slovenačku scenu na ovom izboru predstavljaju BOGUNOV, grupa orijentirana na rock, ali ga upotpunjuju s elementima bluesa, novog vala, folka pa čak i šansone, te hard rock bend CAPTAIN MORGAN’S REVENGE iz Novog Mesta, koji je, među ostalim, bio u finalu prošlogodišnjeg banjalučkog Demofesta.

Grupa Fakmanda, Zagreb
Grupa Fakmanda, Zagreb

Sa hrvatske scene odabrani su zagrebački pop sastav AUTOPUT, zatim autorski indie/garage/alternative rock bend iz Zagreba FAKMANDA koji radi dvije godine i još nema oficijelno diskografsko izdanje, a zanimljiv je po tome što, uz mušku ritam sekciju, postavu čine dvije gitaristice i pjevačica.

KALI LAGO je zagrebački akustičarski duo (Filip Smokvina, Marin Novak ) i upravo završava spota za prvi singl “Uši na tračnice” sa gostujućim reperom, što je bilo zanimljivo selektorima koji biraju kandidate za nastup na koncertu Opće opasnosti.

Magnar, Zagreb

U konkurenciji su još slavonski rock bend KONTRAEFEKT (sa jednim EP izdanjem iza sebe), zagrebački MAGNAR (dva objavljena singla), riječki alternativni rock bend SILLYCONS, koji iza sebe već ima niz nastupa, samostalno objavljeni album i pobjede na nekoliko istarskih demo rock festivala, te žestoki zadarski grunge-rock trio STONETRIBE s planovima skorašnjeg ulaska u studio.

Kako smo naveli, u inernetskom glasanju će publika izabrati tri benda za finale u Hard Placeu, na kojem će biti proglašen pobjednik, a njega očekuju uz nastup uz Opću opasnost, u Domu sportova 16. 11. te objavljivanje službenog singla i ekskluzivni diskografski ugovor s Croatia Recordsom.

Grupa Sillycons, Rijeka