Week 37/2018: Čovek bez sluha, Luce, Marko Louis, Svemirko

Nova ploča Show Time

Četiri singla smo izdvojili u uglavnom prosječnoj 37. sedmici godine 2018. Aduti se, valjda, čuvaju za početak jesenje sezone.

Čovek bez sluha: Ti samo misliš da me znaš

Kragujevački punk rock bend Čovek bez sluha (ČBS), kojeg nazivaju i šumadijski Ramonesi, objavio je drugi video spot “Ti samo misliš da me znaš”, sa novog albuma čiji je radni naziv “Stanimo u gard”, čiji izlazak se uskoro očekuje, a već je najavljena i koncertna promocija, 14. decembra u beogradskom Domu omladine. Izvedba otkriva da bend ima skoro četvrtstoljetni staž, dakle, sve je na svom mjestu, ali pjesma zvuči kao jedna od mnogih u žanru, dok spot nije opravdao ideju o ženskom tijelu samo kao predmetu, nego baš suprotno.

Luce: Proći će

Pjesma ‘Proći će’ šesti je singl kojim Luce najavljuje svoj album prvijenac koji će objaviti Menart, a čiji se izlazak pod imenom ‘Susret’ očekuje početkom idućeg mjeseca, pa slijedi koncertna promocija, 19.10. u Velikom pogonu Tvornice kulture. To će biti Lucin prvi veliki koncert u Zagrebu, a nekoliko neotkrivenih gostiju iznenađenja potvrđuju da talentirana kantautorica ima veliku potporu. Pjesma je ugodna balada s njenim autorskim potpisom, o kristalnom i moćnom glasu Lucije Ćustić sada je već suvišno ponavljati hvalospjeve, ali dojam je da je šlagersko-festivalski aranžman zamaglio energiju. Kako god, Luce se pretplatila na ocjenu palac gore.

Marko Louis: Kad je noć

Pjesma “Kad je noć” je, poslije kompozicije “Euridika”, drugi singl koji će se naći na Markovom novom albumu “Euridika”, a i ovaj će biti biti objavljen idućeg mjeseca. Odlična pjesma, sa uravnoteženim elementima worlda i modernog popa, Marko ima nesumnjivo ogroman vokalni potencijal, a kad ga bude mogao u svakom trenutku kontrolirati, da ga emocije ne povuku u afektiranje, njegovo pjevanje bi moglo biti savršenstvo.

Svemirko: 34,5

Zagrebački elektro-pop sastav Svemirko objavio je video za pjesmu “34,5” koja se nalazi na njihovom aktuelnom albumu “Tunguzija”, koji je objavljen ove godine, kao nasljednik veoma hvaljenog prvijenca “Vanilija”. Simpatično, ali prosječno.