Pajperov smijeh

Pajperov smijeh predstavio novi spot i novog člana i objavio nove nastupe

Muzika BiH Show Time

Pajperov smijeh, alternativni banjalučki rock bend, predstavio je novi video-spot i novog gitaristu, te najavio seriju nadolazećih koncerata.

Nakon spota za numeru “Svjetla su daleka”, video verziju je dobila i numera “Zupčanik”, a obje pjesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu “MoStar Trek”.

Podsjetimo, Pajperov smijeh je 2017. pobijedio na mostarskoj gitarijadi ”Na putu za jug” i, kao nagradu za pobjedu, spomenute pjesme snimio u Pavarotti centru, a video čini dokumentarni materija snimljen  tokom studijskog snimanja maksi singla.

Uz objavu spota bend je predstavio Vladimira Maksimčuka (ex-Tupas mene, ex-Aurora), svog novog člana umjesto dosadašnjeg gitariste Daneta Marjanovića, što im omogućuje da poslije kraće pauze nastave intenzivno raditi.

– Danetove poslovne obaveze nisu dozvoljavale kontinuitet proba, te je on svojevoljno istupio iz benda, kako bi samom bendu stvorio prostor da dalje raste, a to je nesebičan čin koji samo potvrđuje stav da je muzika ispred svakog pojedinca, – kaže Mirko Ponjević, frontmen benda.

Rezultat je da Pajperov smijeh može planirati intenzivniju sezonu klupskih svirki, pa su već zakazani koncertu u Kostajnici (28. septembar), Mostaru (4. oktobar), Stocu (5. oktobar) i Banja Luci (12. oktobar).

– Stvaraju se nove pjesme, snimaju se već stvorene, objavljuju se spotovi, održavaju se koncerti… Volimo to što radimo, i vrijeme ispred nas će dati još mnogo dobrih stvari od Pajpera – dodaje Ponjević.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i dva EP izdana “epP” i “Mostar Trek”, koje možete preslušati ovdje.

Pajperov smijeh kapitalizirao prošlogodišnju pobjedu na mostarskoj gitarijadi