Pajperov smijeh, Banja Luka

Pajperov smijeh kapitalizirao prošlogodišnju pobjedu na mostarskoj gitarijadi

Muzika BiH Show Time

Banjalučki alter rock bend, prošlogodišnji pobjednik mostarske gitarijade “Na putu za jug”, objavio je maxi singl “MoStar Trek” sa dvije numere snimljene u Pavarotti centru.

Pjesme “Svjetla su daleka” i “Zupčanik” snimljene su u Mostaru za samo tri dana, ali je i to bilo dovoljno da ekipa studija “Pavarotti”, Orhan Maslo Oha, Saša Karabatak i Sead Zaklan, uhvati sviračku energiju benda, prepoznatljivu za njihove koncerte.

“Bila su veoma posvećeni demo snimcima koje smo donijeli i potpuno su razumjeli ono što smo željeli da kažemo, pa su nam znanjem i iskustvom pomogli da riješimo gomilu nedoumica koje smo imali i zato naše pjesme tako dobro zvuče”, kažu iz Pajperovog smijeha.

Bend, kojeg čine čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal), najavljuje da će 28. 11. objaviti spot za pjesmu “Svjetla su daleka”, a 5. 12. će održati samostalni koncert u banjalučkom K.S.E.T. pabu i publika predstaviti dvije nove pjesme, kao i stari materijal, ali i još neobjavljene numere, koje će se naći na nadolazećem albumu.

Te stare materijale, album “Od sjene do sunca” i EP “EPP”, te maxi singl ”MoStar Trek” možete preslušati na zvaničnom BandCamp profilu benda.

Naslovna fotografija: Pajperov smijeh na Mostarskoj gitarijadi