Mary May omot

Mary May – stvari koje ne možete dotaknuti drukčije nego srcem

Muzika - regija Show Time

Na tržište je stigao debitantski album Mary May, zagrebačke kantautorice koju smo u nedavnom prvom predstavljanju ocijenili kao jedno od uzbuđenja godine.

Sve što je najavljeno kao očekivanje, album “Things You Can`t Put Your Finger On” je u cjelosti ostvario, ne samo u singlovima koje smo čuli (“Softest Tune”“Somewhere Else”, “Let Me Work” i  “A Lot”), već i u svakom od 9 preostalih pjesama za koje Mary May potpisuje muziku i stihove, a Mark Mrakovčić produkciju.

Napisali smo ranije da ”toliko nebrušene energije i sklada u pjesmama koje traju samo dva ili tri minuta dugo se nije čulo na ovoj sceni”, a ovaj put dajemo riječ onima koji su album stvarali.

”Ono kad misliš da ne možeš, da nemaš to u sebi, kad ne možeš uprijeti prstom u to nešto, ali opet znaš da je tu… Ovaj album je poput dnevnika, nalaza krvi, osobne karte. I zastrašujuće je to dati vani, drugim ljudima na raspolaganje, a opet, nema većeg oslobođenja“, rekla je Mary May.

Producent Mark Mrakovčić je rad na albumu opisao: “Na ovom albumu se kroz pjesme može osjetiti ono što se dogodilo i tokom snimanja, a to je glazbeni rast Mary May. Od osobe koja nikad nije snimala, do suverenog vladanja aranžmanom i idejama u produkciji. Pjesme su se uvijek snimale u dobroj, kreativnoj atmosferi i mislim da se to i čuje“.

Napokon, oduševljenje nije krio ni inženjer zvuka svjetskog ugleda, Andre Kelman, njujorški producent koji je radio mastering albuma:

Oduševio sam se odmah čim sam čuo vokal na pjesmi ‘Softest Tune’. Njen snažan, a opet prekrasan falset. Uvijek mi je užitak surađivati s tako talentiranim autroima na njihovim debut izdanjima i pokušati im pomoći da dođu do šireg slušateljstva. Imao sam to zadovoljstvo surađivanja s mnogim izvođačima kao što su Cat Power, Phoenix, Beastie Boysi, samo da spomenem neke, i imam osjećaj da će ih Mary May uskoro dostići“.

Ako ništa od najavnog materijala još niste čuli, cijeli album možete poslušati na YouTubeu.