Bajaga i Instruktori, Arena Pula 2018

Bajaga i Instruktori u pulskoj Areni: All You Need Is Love

Muzika - regija Show Time

Na prvom pojavljivanju Bajage i Instruktora u Areni Pula u 35 godina njihove karijere, sve je bilo u znaku ‘all you need is love’, sasvim različito od negativnog raspoloženja stvorenog u istoj zemlji, dvjestotinjak kilometara istočnije samo nekoliko dana ranije.

Publika je, očekivano, najviše reagirala na dobre, stare hitove, poput ”Tišina”, ”Plavi safir”, ”Život je nekad siv, nekad žut” i ”Zažmuri”.

No, neposredno prije koncerta, 11. 8., novinare je najviše zanimalo otkazivanje nastupa u Karlovcu zbog negodovanja branitelja te komentar na odluku Hladnog piva da odbije biti njihova zamjena. Momčilo Bajagić je pohvalio zagrebački punk bend, rekavši kako je njihov postupak vrlo kolegijalan i hrabar, te da bi on sam jednako učinio u istoj situaciji.

Ljubaznim dopuštenjem kolega sa portala SoundGuardian, raspoloženje odlično ocijenjenog koncerta u Areni ilustriramo fotogalerijom autora Marka Hajdarovića, koja pokazuje koliko su se dobro zabavili i publika i izvođači (tipično, pogotovo Žika Milenković).