retro - eot

Vrući video singlovi: Retro, Nervni slom, Atmospheric, EoT, Alen Islamović, Jella Vanjek…

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Iz pera Ivana Grgića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Reper Iz Sobe, stiže još jedan singl s još neobjavljenog albuma. Pjesma „Da san otkaz“ je ujedno njegova druga kolaboracija sa zagrebačkim D.D. Kolektivom s kojim je već ranije surađivao na pjesmi ”Čujem da se priča“!

Karlovački punk rock heavy sastav EoT – Maja Kolarić (vokal / bass gitara), Boris Kolarić (gitara / vokal) i Goran Glavač (bubnjevi / vokal) – objavili su ”Dobar dan”, četvrti službeni singl sa albuma “Teorija Ludog Chovjeka”.

Dobar dan, evo i smješka na mome licu, stavljam lijek u liniju, imam vjere u muziku”poruka je autora muzike i teksta Borisa Kolarića.

Alen Islamović se, poslije poduže diskografske pauze, vratio s albumom ”Tajno”, koji se pojavio ovog ljeta, a sa njega stiže novi singl “Heroj”. Pjesmu autorski potpisuje Dejan Đurković, a aranžman su uradili Alen Islamović i Dragomir Herendić.

Kada smo prije više od dvije godine prvi put predstavili zagrebačku rock pjevačicu Jelenu Jellu Vanjek, za njenu tadašnju pjesmu ”Luda i naivna” napisali smo – Luda i naivna? Ili, suprotno, rock pjevačica koja zna šta želi...

Jella je prošla kroz bendove Valungari (ska punk) i Hitchcock (garage rock), a spomenutim prvim solo singlom najavila je novo intrigantno poglavlje u karijeri. No, negdje i nekako se usporila ta priča, pa nam je svakako pažnju privukao njen novi singl ‘Supernova’, ljubavna pjesma o pripadnosti, ustrajnosti, žudnji i porivima.

Ponešto i sa svjetske scene.

Cijela godina je izrazito aktivna za američki pop-rock bend OneRepublic: početkom godine najavili su kako rade na novom albumu, da bi u proljeće predstavili singl “Rescue Me”, a sad je dostupna i nova pjesma koja najavljuje kakav zvuk od njih možemo očekivati u budućnosti.

Engleski roock bend Foals sprema drugi dio svog albuma “Everything Not Saved Will Be Lost” (objavljwen u martu ove godine) i novi singl “The Runner” najava je nastavka koji se kao “Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2” u prodaji 18. 10!