Nova, 11. prilika za hrvatske blues bendove da zasviraju u Memphisu

Muzika - regija Show Time

Hrvatske blues snage objavljuju novi poziv blues autorima i izvođačima za prijavu na Croatian Blues Challenge, koji pobjednika vodi u Memphis da zasvira u svjetskoj prijestolnici bluesa.

Otkako su prije 11 godina formirane “Hrvatske blues snage”, ovaj žanr u toj zemlji danas ima respektabilnu scenu, a samo udruženje je postalo format organiziranja za uzor ostalima, što je potvrđeno početkom prošle godine, kada je mu je dodijeljena najprestižnija svjetska blues nagrada za neizvođače – Keeping the Blues Alive.

Udruženje je do sada, kao priređivač, uknjižilo više od 400 koncerata po Hrvatskoj i objavilo desetak kompilacijskih blues albuma, te svake godine organiziralo Zagreb International Blues Festival i Croatian Blues Challenge, čije najbolje izvođače i autore su redovno slali kao svoje predstavnike u Memphis, na International Blues Challenge,  te 8 u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i druge gradove na European Blues Challenge.

Sve su to bile prilike u kojima se potvrđivalo da hrvatska blues scena ima ozbiljne internacionalne potencijale, kakvi su Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang (na naslovnoj fotografiji) i Zack Dust & Jura Geci, koji su u konkurenciji svjetskih imena dospijevali u završnicu Challenge smotri.

Ovogodišnje 11. izdanje i Croatian Blues Challengea će biti održano u Zagrebu, u klubu Hard Place, u dvije već standardne kategorije – solo/duo (24. 10.) i band (25. 10.).

Danas su otvorene i prijave za 11th Croatian Blues Challenge i traju do 20. 10. 2019. u ponoć, a kandidati sve detalje i prijavnice mogu naći na linku.

Croatian Blues Challenge, Zamba
Croatian Blues Challenge, Zamba