Počinje još jedan Špancirfest, još jedna regionalno unikatna zabavna avantura

Glas.ba RTV Samo urbano

Od 23.8. do 1. 9. u Varaždinu se priređuje novi Špancirfest, u regiji najveći i najbogatiji program festivalskog open air koncepta izvan metropola.

Špancir večeras otvara Božo Vrećo, koncertom na romantičnoj pozornici kod Vile Bedeković, a onda slijedi gotovo 500 različitih muzičkih, teatarskih i uličnih programa.

Među muzičkim imenima koja će se pojaviti u Varaždinu izdvajamo The Frajle, The Gipsy Kings by Baliardo, Krankšvester, Vojko V, High 5, Gustafi, Adastra, Goran Bare i Majke, Elemental, Tony Cetinski, Rambo Amadeus, Silente, Jonathan, Meritas, Neki to vole vruće, Detour, Kandžija i Mayales.

Uz šest kazališnih hit-komedija, nebrojene ulične performere, zanimljive radionice, DJ-eve i bogatu tradicionalnu i streetfood gastronomiju, Špancirfest je u prethodnih 20 godina izrastao u regionalno najveći i najbogatiji program festivalskog open air koncepta koji se događa izvan metropola, te privlači sve veći broj turista sa skoro cijelog kontinenta.

Razlog je jednostavan – varaždinski festival, uz standardne programe, uvijek nudi posebne atrakcije, a jedna od novosti koje donosi 21. Špancirfest je multimedijalna kupola, senzorička atrakcija koja je osvojila brojne gradove po svijetu i ove godine će oplemeniti varaždinski Kapucinski trg.

Instalaciju čini prvorazredna tehnološka atrakcija u kojoj napredna 3D 360* tehnologija uvodi posjetitelje u 12 minutnu projekciju svemira uz vrhunske svjetlosne i zvučne efekte te prikazani sadržaj pruža jedinstveno i iznimno realno iskustvo uživanja u projekciji, odnosno virtuelni let u svemir.

Cjelokupni program festivala po danima možete pronaći na stranici spancirfest.com/program.

Špancirfest 2018, ulicni program