Pozitivan koncert odlazi u povijest ispraćen s Dubiozom kolektiv

Muzika - regija Show Time

Fantastični zagrebački Pozitivan koncert će, poslije 15 godina, ove 2019. biti i posljednji, ali će sa scene otići bar uz veliki prasak – sa Dubiozom kolektiv kao headlinerima u obje večeri.

Pozitivan koncert, najznačajnija i najdugovječnija regionalna dvoranska svirka svojim će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put, i to uz vjerojatno najjači lineup dosad.

To će se dogoditi 22. i 23. novembra/studenog u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a programski kuriozitet je svojevrsna rezidentura najvećeg benda naše regije. Naime, Dubioza kolektiv je na popularnom ‘Pozitivcu’ nastupala 2011. i 2014. godine, a sada će, za oproštaj ovog posebnog projekta, biti headliner u obje programske večeri.

Prvi dan, u petak 22. 11., grupa Manntra, čiji se singl ”Yelena“ našao na njemačkoj službenoj top listi alternativne muzike, rame uz rame Rammsteinu, Kornu i Editorsima, a potom se na pozornicu penju Mile Kekin sa svojim solo materijalom i neponovljivi Darko Rundek s Ekipom, da bi noć zaključila Dubioza.

U subotu, 23. 11. koncert otvara Tram 11, pa slijede Antenat i Krankšvester, prije definitivnog zaključenja Pozitivnog koncerta sa Dubiozom kolektiv.

Los Angeles Agency, kao organizator Pozitivnog koncerta u partnerstvu sa Udrugom HUHIV, nije obrazlagao zašto nestaje ova posebna i atraktivna tradicija povodom Svjetskog dana AIDS-a, osim objave da je ”ispunio svoju misiju, dotaknuo mnoge generacije i utjecao na stvaranje zdravijeg društva”.
Standardna povoljna pretprodaja ulaznica za posljednji Pozitivan koncert počela je jutros, 23. 8., i cijena jednodnevnih ulaznica iznosi 80 kn, a dvodnevnih 120 kn.

Pozitivan koncert (Pixell, Nina Đurđević)
Pozitivan koncert (Pixell, Nina Đurđević)