Bozo Vreco, Story Hall of Fame

Story BiH Hall of Fame – i Zoster među glamour elitom

Celebrity Show Time

U petak je u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH, po drugi put u Sarajevu, održana glamurozna red carpet zabava, Schweppes Story Hall of Fame, kao uvertira u filmsko-festivalsku atmosferu kojom Sarajevo odiše svakog augusta, pa je i organizirana u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom.

Crvenim tepihom glamurozne zabave prošetale su domaće i regionalne zvijezde, kao što su Hanka Paldum, Božo Vrećo, Tijana Dapčević, Tarik Filipović, Amra Silajdžić i mnogi drugi.

Kao centralni sadržaj večeri, Story je dodijelio nagrade najboljim bosanskohercegovačkim glumcima, pjevačima i tv licima.

Nagradu za najbolju dizajnerku odnijela je Dalida Karić Hadžiahmetović, najbolje TV lice je Lana Stanišić, najbolja redateljica Aida Begić, najbolji glumac Krešimir Mikić, najbolja glumica Gordana Boban, najbolji sportista – zenički atletičar Amel Tuka, najbolji bend Zoster, najbolji pjevač Božo Vrećo, najbolja pjevačica Hanka Paldum, a nagradu za životno djelo dobila je sarajevska glumica Jasna Diklić (serije ”Viza za budućnost”, ”Lud, zbunjen, normalan”, film ”Remake” itd.).

Ove godine Story je uveo i novu kategoriju #samechances, kojom se nagrađuje rad pojedinca na stvaranju jednakih uslova za sve, kao i nesebično zalaganje za ravnopravnost u svakom pogledu, a ovogodišnja dobitnica prve ovakve nagrade je model i manekenka Amra Silajdžić Džeko, supruga poznatog bh. nogometaša Edina Džeke. Tako je Storyjev bh. Hall of Fame dobio 11 novih stanara, koji su kući ponijeli originalnu statuu, djelo savremenog umjetnika Ivana Fijolića.