Matija Cvek & TBF

Novi muzički lavić Matija Cvek + prekaljeni TBF vukovi Saša i Mladen = hit?

Muzika - regija Show Time

Ako je TBF produkcijski pomalo lijen ovih prethodnih par godina, članovi splitskog hip hop kolektiva, a posebno Saša Antić, vrlo su zaposleni kao gosti na tuđim i uglavnom interesantnim izdanjima.

TBF puno nastupa po cijelom regionu, ali već par godina ništa novoga ne snima (od albuma ”Danas sutra” iz 2015.). No, svako malo Saša Antić se pojavi kao gost u pjesmama svojih kolega, dok se u isto vrijeme intenzivnijim autorskim radom bavi pod pseudonimom Alejuandro Buendija, pripremajući drugi album tog svog alter ego junaka.

Od dalmatinskih bluesera Justin’s Johnson do bihaćkog Jall Aux Yeux sastava i njegove migrantske himne “Adieu” ili dva vrlo friška i zanimljiva gostovanja – u pjesmi Bobe Kneževića ”E, moj Damire” (koja je naš hit januara), te u ”Femme Fatale” na povratničkom albumu Tihomira Popa Asanovića – Saša je jedan od najuposlenijih gostujućih vokala u Hrvatskoj.

Najnoviji angažman je u pjesmi ”Probudi se” Matije Cveka, čiji spot se pojavio danas.

Cvek je zagrebački pop/funk/R’n’B pjevač, ranije uglavnom poznat kao back-vokal i session izvođač, čiji početak samostalne karijere je obilježio prošlogodišnji video spot ”Visine” (sa fantastičnih skoro milion pregleda), a zapažen hit je postao i ”Praviš me ludim” od prije nepuna četiri mjeseca.

Za najnoviji singl ”Probudi se”, Matija Cvek je izabrao dobitnu trendovsku kombinaciju kao goste – repere Sašu Antića i Mladena Badovinca iz TBF-a.

Funkiodni Cvekov broj je – da se poslužimo prvim stihom iz pjesme – neodoljivo šarmanatan, a tome doprinosi i autor videa, još jedno respektabilno ime, Filip Filković Philatz, koji je radio spotove za Gibonnija, Massima, Vatru i Mileta Kekina. Dodavši još autorski petencijal mladoga pjevača, može se povjerovati u riječi Mladena Badovinca: “Uvijek smo podržavali nove ljude koji dolaze i koji se trude stvarati novu glazbu. Matija je sjajan pjevač, ali i autor i trudi se pisati svoju glazbu. To je ono što je budućnost.”

Dakle, Cvek muziku potpisuje sa Alanom Dovićem, a za njegov tekst dio je dopisao Saša Antić, koji u tipično TBF-ovskoj maniri poziva na ljubav i #ZaboliMeKiki stanje uma.

Za one koji su propustili ”Visine”, evo i tog podsjetnika.