Rudimental, Isle-of-Wight-Festival (getty images)

Tri nova singla – pritajeni favoriti svjetskih lista

Muzika - svijet Show Time

Elberbrool & Rudimental u zajedičkom singlu i neka potpuno nova imena britanske i američke scene još nisu u vrhovima svjetskih top lista, ali se nameću kao favoriti za ovu ljetnu sezonu.

Britanski drum & bass band Rudimental objavio je početkom godine svoj treći album Toast to our Differences sa nizom gostiju (Major Lazer, Tom Walker, Rita Ora i drugi), a već ima novu pjesmu ”Something About You”, zajednički singl koji su snimili sa uticajnim dance producentom Elberbroolom i koji ima potencijal ljetnog plesnog hita.

Scott Verrill aka Kwassa novo je ime na britanskoj sceni i, poslije uspješnih singlova ”Sad songs” i ”Moonwalking”, minulog vikenda objavio je novi, ”Good life“, koji za temu ima male životne radosti i putovanja. Njegovo scensko ime odražava njegovo nadahnuće američkom indie rock grupom Vampire Weekend uz koju je muzički sazrijevao i posebno njihovu pjesmu ‘Cape Cod Kwassa Kwassa’.

DRAM je scensko ime američkog r&b, soul trap muzičara čije puno ime glasi Shelley Marshaun Massenburg-Smith. Iza sebe ima jedan album ”Big Baby DRAM” iz 2016. godine sa kojeg se singl “Broccoli” uspio probiti na većinu velikih svjetskih top lista. Za novu pjesmu ”The Lay Dow” vjeruje se da bi morala postati R&B hit sezone. Njihov prethodni video singl ”Best Hugs” ima skoro 2 miliona pregleda, a i novi ide u tom smjeru.