Black Room, Klinika DK i Mel Camino

Black Room, Klinika DK i Mel Camino nova su tri alter benda na INmusicu

Muzika - regija Show Time

Profiliran kao festival koji je u velikoj mjeri usmjeren na alternativne rock izraze, INMusic je ove godine, od 24. do 26. 6., u line-up uključio tri benda iz Hrvatske, od kojih dva tek očekuju svoje najbolje godine.

Bend iz Rijeke, The Black Room, osnovan je 2014. godine, a dvije godine kasnije objavili su hvaljeni album prvijenac ”In This Town Lies a City” Njihov stil se opisuje kao tamniji prizvuk blues rocka i garage rocka. Novi EP bend je objavio početkom 2018. godine, a istaknuli su kako trenutno rade na novom materijalu koji bi trebao biti objavljen u šestom mjesecu ove godine i nove pjesme će izvesti na INmusic festivalu.

Klinika Denisa Kataneca zagrebački je projekt nastao prije dvije godine, a u kratkom razdoblju su osvojili publiku. Njihove pjesme mogu se opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea i popa. Pored Denisa Kataneca (vokal, gitara), Kliniku čine Brane Norac (vokal, el. gitara, klarinet), Karlo Cmrk (bas), Vinko Vujec (bubanj) i Martina Burulic (vokal). Početkom ove godine objavili su EP ”Rode”, koji će uživo predstaviti i na jarunskoj pozornici.

Mel Camino je velikogoričko/zagrebački pop rock bend koji je svoju muzičku priču započeo 2006. godine i do sada su imali preko 100 koncerata, iza sebe imaju četiri studijska albuma, a trenutno sviraju u postavi: Zlatko Majsec (vokal, kantautor), Vid Križanić (bas), Viktor Grabar (gitara), Tomislav Tonković (gitara) i Zoran Smoljanović (bubanj). Na INmusic festival donose aktuelni album Kad? Sad! te presjek cijele karijere.

Vidi raspored dnevnih nastupa headlinera.