Dušan Kojić Koja imao moždani udar

Muzika - regija Show Time

Bas gitaristu, pjevača, kompozitora i lidera rock benda Disciplina kičme, Dušana Kojića Koju, (58) pogodio je moždani udar i nalazi se u bolnici u induciraoj komi, objavili su večeras vodeći mediji u Srbiji.

Portal Radio-televizije Srbije prenosi pisanje “Večernjih novosti” da je Koja otišao u Englesku da posjeti sestru, gdje je doživio moždani udar, te je hospitaliziran u jednoj tamošnjoj bolnici, a ljekari su ga uveli u induciranu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak.

Koja je na rock sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi Limunovo drvo, a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promijenili su ime u Šarlo akrobata i objavili jedan, ali kultni album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”.

Po raspadu Šarla, Koja krajem 1981. osniva Disciplinu kičme i dvije godine kasnije objavljuju debi album Sviđa mi se da ti ne bude prijatno. Zadnji studijski album “Opet” izdali su 2016. godine.

Najnoviji diskografski projekt su reizdanja albuma “londonske faze” benda pod etiketom Mascom Recordsa, u formi dvostrukih vinilnih izdanja i CD box seta “Ove Ruke Nisu Male… 4” i tim povodom Disciplina kičme je održala koncert u zagrebačkoj Močvari, 7. 6. 2019.

Disciplina kičme u Močvari (Soundguardian.com)
Disciplina kičme u Močvari (Soundguardian.com)