morcheeba

Novi transferi Arsenala za rock ligu prvaka: Morcheeba i The Kills

Muzika - regija Show Time

Već poznati prvi tim u novoj sezoni Arsenala – Editors, Dub Inc, Let 3, Marky Ramone, Texas, Kultur Shock i Letu štuke – dobija još dva pojačanja s kojima se kragujevački festival nameće kao jedan od najboljih klasično rokerskih u širem okruženju.

Američko-britanski indie rock bend The Kills prije sedam mjeseci oduševio je publiku u zagrebačkoj Tvornici kulture, a svi izvještaji govorili su o ”naletu energije indie rocka s početka milenija” i fantastičnoj izvedbi njihove pjevačice Alison Mosshart, jedne od najboljih frontmanica danas.

Drugi pohod The Killsa ovim prostorima zakazan je za 21. 6. na Main stageu Arsenal festa 08 u Kragujevcu.

Na tragu dojma kojeg su ostavili pred zagrebačkom publikom, sa nemalim opusom od pet albuma, koji uključuje odlično ocijenjeni “Ash & Ice” iz 2016., te uz niz hit pjesama kao “Doing It To Death”, “Tape Song”, “URA Fever”, “Cheap And Cheerfull”, The Kills su među najozbiljnijim adutima festivala.

Zanimljivo je da su se početkom ovog mjeseca oglasili novom pjesmom “List of Demands”, obradom broja američkog repera Saula Williamsa (obrade su ključni kompliment, dokaz beskrajne ljubavi i poštovanja prema djelu drugog umetnika, kažu The Kills), a zarazni ritam u stilu kultne ”We Will Rock You” sigurno će biti jedan od vrhunaca njihovog nastupa.

Engleski trip hop/alter rock sastav Morcheeba u Kragujevcu svira u finišu festivala, 23. 6.

Njihovih devet albuma imaju niz globalnih uspješnica, “Otherwise” “Enjoy the Ride”, “Blindfold”, “Blood Like Lemonade”, “Over And Over”, “Rome Wasn’t Built In a Day”, ali ono što će publiku posebno zanimati – malo prije dolaska na Arsenal, preciznije 1. 6., pojavlujje se njihov album “Blaze Away“, što znači da Kragujevac dobija priliku za jednu od prvih promocija novog izdanja u svijetu.

Organizator napominje da se promotivni komplet ulaznica po cijeni od 2.000 dinara (17 eura) može dobiti još danas, a od 15. 3. košta 2.500 dinara (21 euro), dok se u prodaju puštaju i dnevne ulaznice za  1.500 dinara (cca 12,5 eura).