Kobold - Stefan Stanojević, Elio Rigonat, Marko Stefanović

Kobold – album beogradskih metalaca objavio meksički izdavač

Muzika - regija Show Time

Kobold je beogradski metal bend koji se pojavio 2012. i nakon EP samoizdanja “Madman’s Overture“, predstavljenog 2015. godine, objavio je još dva izdanja online, te početkom ovog mjeseca novi album – pod etiketom meksičke diskografske kuće.

Kobold je konstantno aktivan na sceni Srbije, intenzivno predstavljajući svoj rad i na internetu, a jedan video klip sa probe, na njihovoj Facebook stranici, pokazao se kao pun pogodak – zahvaljujući njemu, bend je kontaktirao meksički izdavač Iron Blood & Death corp., te im ponudio objavu reizdanja prvog albuma “Death Parade” u CD formatu i ugovor za izdavanje svih budućih albuma.

Naravno, bend potom ulazi u Citadela Sound Production studio, u novembru 2018. i za pet dana snima svoj drugi album “Masterpace“.

Album su snimili u novoj postavi koju čine Elio Rigonat (vokal & gitara, suosnivač grupe), te nova ritam sekcija Marko Stefanović (bubnjevi) i Stefan Stanojević aka Edwin Pickett (bas).

Poput prethodnih izdanja, produciran je kao “živi garažni snimak“, sa što manje tejkova, bez edita i bez nasnimavanja dodatnih slojeva, što njihov sirovi zvuk čini upravo onakvim kakav je na nastupima.

Naziv albuma “Masterpace” je izmišljena riječ koja označava “najveću moguću brzinu”, što se odnosi na bendovski pristup muzici, kada svaki muzičar ostvaruje svoje sviračke sposobnosti do apsolutnog maksimuma, a s druge strane se odnosi i na tekstove koji dočaravaju neurotičnost današnjeg svijeta vođenog motivima “brže, bolje i jače”, koji, u stvari, svakim korakom vodi ka gorem.

Meksički izdavač je album objavljen 1. 7. 2019. godine, a izdanje prate DIY spotovi, predviđeni za svaku pjesmu.

Budući da su obilježili dosadašnji rad Kobolda, spomenimo i ranije članove grupe – basista Savo Kraljević (2014-2018), bubnjar Sergej Radan (2013-2018) i pjevač/gitarista i jedan od osnivača Nikola Abramović (2012-2016).