Nightstalker

Panonia Dry Sea – novi domaći festival posvećen stoner rocku

Muzika - regija Show Time

Optimistično zvuči da se svake godine na ovom prostoru rodi novi rock festival. Tako će SKC Novi Sad u novembru ustoličiti događaj posvećen stoner i sludge rock zvuku, s ambicijom da u narednim godinama bude vodeći festival ovih žanrova.

Ideju o tematskom festivalu organizator objašnjava činjenicom da je svjetska rock scena doživjela ogromno osvježenje procvatom stoner rocka i sludge rocka, pa je zbog toga uvjeren kako će festival nazvan Panonia Dry Sea već s prvom izvedbom biti svrstan među značajne muzičke događaja, odnosno da će konstantno samo rasti.

Za premijeru festivala, 8. 11. u MKC Petefi Šandor, odabrani su, kao headlineri, tvorci već gigantske stoner rock scene u Grčkoj, bend Nightstalker (naslovna fotografija).

Na sceni su se pojavili 1989. godine i njihov sirovi heavy rock posebno do izražaja dolazi na živim nastupima, te upravo spremaju novu evropsku turneju na kojoj će predstaviti šesti studijski album Great Hallucinations koji izlazi 4. 10.

Pored glavnog festivalskog izvođača, Panonia Dry Sea će na sceni imati i nekoliko žanrovskih bendoa iz Srbije, među kojima su Madvro iz Smedereva, doom stoneri stare škole koji su izdali prvi album Invocation Of High Wizard, te beogradski Hill, sludge doom i psihodelični stoner dvojac koji trenutno završavaju svoj album prvijenac.