Milan Tica - REVOLT

Povratak Revolta: 20 godina poslije debija najavljuju novo izdanje

Muzika BiH Show Time

Nakon desetogodišnje pauze, banjalučki hardcore/crossover bend Revolt je ponovo aktivan i pjesma “Snovi” je uvod u drugi album “Kontrakcije”, koji će biti nasljednik sada već kultnog debija “U kući bola”, koji je objavljen prije skoro dvije decenije.

– Povratak. Potrebno je vremena. Revolt je prošao kroz nekoliko personalnih promjena i sada su snimljene neke nove pjesme. Jedna od njih, pjesma ”Snovi”, zapravo nije potpuno nova, ali nikada nije snimljena u studijskoj verziji, pa je izabrana za povratak, – kaže o povratku Draško Kremenović, jedan od vokala benda, dodajući da upravo ta pjesma zaslužuje da bude jedna vrsta veze između stare i dobar uvod u novu priču Revolta.

Za snimanje i produkciju numere “Snovi”, kao i kompletnog albuma “Kontrakcije”, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić, dok je za omot i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

– Neko će možda reći da su angažovane i socijalne pjesme potrošene teme, ali mi živimo u takvom društvu i smatram da se stalno treba pričati o tome i stalno to ponavljati, ne bismo li jednom uspjeli da riješimo probleme koji nas okružuju – kaže gitarista Milan Tica, koji je autor većine pjesama i čiji su rifovi svojevrsni potpis Revolta.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.

Današnji Revolt su Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Branko Stupar (bas) i Damir Vukelić (bubanj).

1 razmišljanje na “Povratak Revolta: 20 godina poslije debija najavljuju novo izdanje

Komentari su zatvoreni.