Željko Joksimović, jazz obrade

Joksimović obradio Plavi orkestar, El.orgazam, Van Gogh

Muzika - regija Show Time

Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih pop pjevača i autora na ovim prostorima, ovih dana je završio novi projekt – bitno drugačiji od svih dosadašnjih.

Pod nazivom ”Dva sveta” i u saradnji sa Big Bendom koji čini 30-ak muzičara, mjesecima je intenzivno i bez ikakvih medijskih najava pripremao koncertnu priču koju je nazvao po pjesmi Tome Zdravkovića.

Riječ je o jazzy obradama petnaestak pjesama, među kojima će veliku pažnju sigurno dobiti njegovo tumačenje rock klasika ”Ja sam težak kao konj” Električnog orgazma i ”Neko te ima noćas” beogradske grupe Van Gogh, ali i obrada najvećeg hita sarajevske pop grupe Plavi orkestar, ”Suada”.

Među izvođačima koje je aranžirao u jazz maniru je i Predrag Živković Tozovac, ali i nekoliko njegovih starih autorskih brojeva poput ”Zaboravljaš”, ”Nije ljubav stvar” i ”Michelle”.

Ono što je zanimljivo jeste da Joksimović najavljuje da će ovo za sada biti samo koncertni projekt, koji će se predstavljati pred Novu godinu u cijeloj regiji, pa će nastavak imati i naredne, sa novim izborom pjesama koje će obraditi na isti način.

Prvo živo predstavljanje ”Dva sveta” događa se sutra (1. 12.) u Makedoniji, a potom u beogradskom Sava centru, 7. 12.

Poslušajte kako zvuče Električni orgazam i Plavi orkestar u novom ruhu.