Mortal Kombat

U susret Enteru, jedinom festivalu sa žanrovski striktno razdvojenim danima

Muzika - regija Show Time

Drugo izdanje beogradskog Enter Festivala, koji se održava od 27. do 29. 6. u Topčiderskom parku sadržajno je sličan, ali u programskoj realizaciji prilično drugačiji od većine ostalih.

Standard open-air festivala je da se na glavnoj bini pojavljuju najzvučnija imena koja organizator uspije angažirati, pri čemu je glavni kriterij njihova popularnost bez obzira na žanr, pa je moguće iste večeri slušati izvođače najrazličitijih stilova.

Enter ima svoj pristup, te za svaki dan festivala publika može biti sasvim različita, ovisno koji muzički žanr preferira.

Tako je prvi dan, u četvrtak 27. 6., posvećen pop, dance i elektronskoj muzici samo u ženskoj izvedbi.

Na otvaranju, dakle, nastupa slavna britanska house-dance veteranka, 54-godišnja Sonique, poznata po hitovima kao što su “Sky”, “Alive” i “It feels so good”, a u programu se još pojavljuju pop zvijezda Alexandra Stan iz Rumunije, za čiji uspjeh je zaslužan njen najpoznatiji hit “Mr Saxobeat”, zatim britansko-azijska pjevačica Rika koja slovi za teen zvijezdu u usponu, te lokalne uzdanice Sara Jo i već famozna Angelina.

Drugi dan festivala, petak 28. 6., namijenjen je ljubiteljima bendovskog / gitar zvuka, pa će publici biti servirana muzika u rasponu od veterana Generacije 5 do zvijezda ovog vremena, grupe S.A.R.S, odnosno stilovi od hard rocka i heavy metala do bluesa, uz izvođače Iskaz, Mortal Kombat, NBG i bluesere Point Blank.

Zadnjeg festivalskog dana, u subotu 29. 6., Topčiderskim parkom će odjekivati rap rime i ritmovi, koje isporučuju neki od najatraktivnijih izvođača ovog popularnog pravca, kao što su Coby, Gazda Paja, Surreal, Mili, Fox i drugi.

Enter Festival u prošlogodišnjem premijernom izdanju posjetilo je oko 35.000 ljudi, a vrlo izvjesno je da ih i ove godine može niti najmanje toliko, jer je opet – ulaz besplatan, kao i prijevoz iz centra grada.

Sonique
Sonique