Nikola Vranjković

Beogradski koncertni kalendar za juni 2019. vol. 1

Muzika - regija Show Time

Neverne bene, Irie FM, Neverne bebe, Massimo, Black Lips, Galija, YU grupa, Nikola Vranjković… pred ljetno zatišle Beograd će obilovati interesantnim koncertnim programom.

Odabrao: Ivan Makragić

01-06 Klub Garaža: KIKA 

Prateći vokal alternativnog rock sastava E-Play, Kristina Jovanović Kika, otisnula se u paralelnu solističku muzičku priču u kojoj stvara svoje pjesme sa članovima benda sličnog senzibiliteta i u Garaži predstavlja materijal sa svog debi albuma ‘’Posledica puberteta’’.

01-06 Dom omladine, klub DOB: LYDIA LUNCH & BIG SEXY NOISE

Ikona avangardne scene New Yorka, Lydia Lunch, radila je s mnogim ekcentričnim umjetnicima kao Sonic Youth, James Chance i Nick Cave. Jedan od dva aktivna muzička projekta ove wave/post punk kraljice zove se ‘’Big Sexy Noise’’.

Lydia Lunch

01-06 Elektropionir: VIZELJ

Vizelj je beogradski rock bend čiju trenutnu postavu čine Veljko Milinković (gitara/ vokal), Aleksa Nedić (bas/ vokal) i Nikola Bajčetić (bubnjevi). Već su nastupali u ovom klubu, a kako sebe najavljuju – Vizelj je u svijetu poznat i kao “najbolja balkanska grupa još od Bijelog dugmeta”.

02-06 Savska promenada, Novi Beograd: NEVERNE BEBE

Neverne bebe su veoma aktivne u ovom periodu, dan ranije – 1. 6. u Podgorici, a paralelno spremaju novi album koji se očekuje krajem godine.  Jelena, Tijana, Nemanja, Ranđa, Vlajko, Milan i ostali uz neprolazne pop rock hitove i balade ove noći publiku će obradovati pod vedrim nebom blizu rijeke.

05-06 Kombank dvorana, Jazz kantina Lisabon: IRIE FM “Rezidentura“

Grupa IrieFM svira čak tri dana uzastopno u najprestižnijem beogradskom klubu – Jazz Kantina Lisabon, 5-6-7. Juna, kao seriju koncerata pod nazivom “Rezidentura”. Koncept projekta je da se beogradskoj publici predstavi po jedan bend koji će svirati tri ekskluzivna koncerta u jednom prostoru i čast da budu prvi dobio je Irie FM sa gostima – Bojana Vunturišević, Vasil Hadžimanov, Oliver Nektarijević.

06-06 Bitef Summer Stage, Kalemegdan, teniski tereni: MASSIMO

Massimo tradicionalno slavi rođendan sa svojom omiljenom publikom, u omiljenom klubu. Ambijent Bitef art kafea na otvorenom daje poseban šarm koncertu, za koji Massimo najavljuje dva čina kao posebna poglavlja.

07-06 Dom omladine, Klub DOB: THE STRANGE

Kako je sve počelo? U numeri ‘’Ice And Pinewood Trees“ sa albuma ‘’Sonic Bullets – 13 From The Hip“ hrvatskog surf-rock benda Bambi Molesters iz 2001. kao vokal gostuje Chris Eckman, tada još lider sastava The Walkabouts, a iz te saradnje par godina kasnije nastao je The Strange (Chris + kompletni Bambi Molesters), a od 2018. su u postavi Chris Eckman, Dalibor Pavičić, kompletni My Buddy Moose i dvočlana duvačka sekcija (saksofon i truba).

Kika

07-06 Dom kulture Studentski grad, Letnja scena: IGOR VINCE 

Mnogočlani bend sa egzotičnim pratećim vokalima i afro-funky plesačicama. Široj publici Igor je poznat i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama, a nedavno je objavio i svoj novi audio/video album sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu u septembru 2018. godine, kada je bio predgrupa upravo Femiju.

09-06 Klub Sprat:  J. R. AUGUST

Gavran iz Zaboka dolazi u Beograd po treći put! Poznati hrvatski kantautor J.R.August nastupa u klubu Sprat, u muzičkoj komuni Cetinjske 15, gdje se nalaze još i klubovi Subbeerni centar, Elektropionir, Bluz i pivo.  J.R. August je izmišljeni lik, alter ego muzičara Nikole Vranića, koji se bavi smišljanjem priča i melodija. Iza sebe ima pet EP izdanja, a pred njim je i novi studijski album ‘’Dangerous Waters“.

13-06 Dom omladine, sala Amerikana: THE BLACK LIPS 

The Black Lips su savremeni “kraljevi” psihodeličnog underground garage rocka. Osnovani su 1999, počeli su da sviraju kada su imali po 15 godina, a do danas su nastupali po cijelom svijetu. Tokom karijere objavili su osam studijskih albuma, desetinu 7″ singlova, split EP-eva, nekoliko DVD izdanja i tri albuma uživo. Zadnji studijski album objavljen je 2017. godine, “Satan’s Graffiti or God’s Art?” uz gostovanje Joko Ono. Black Lipsi su originalni, strasni i nezaustavljivi, posebno uživo I prvi put su u Beogradu.

15-06 + 16-06 Wine Garden, Botanička bašta: LENA KOVAČEVIĆ, MARKO LOUIS 

Wine Garden je nova manifestacija koja donosi u srce Beograda karnevalski duh Palićkog Vinskog maratona, koncerte, vrhunska vina Srbije, probrane sireve, zabavne trke u kotrljanju buradi itd. U subotu, 15. juna vas uz ostale programe očekuje koncert Lene Kovačević, a u nedelju 16.06. svirka Marka Louisa.

GALIJA + YU GRUPA

14-06 Beer Garden, Ada Ciganlija: GALIJA & YU GRUPA

Otvaranje besplatnog festivala Beer garden i kupališne sezone na Adi Ciganliji sa veteranskim rock grupama, za čije nastupe ne treba ništa dodavati osim da će dati sve od sebe da zabave publiku.

15-06 Beer Garden, Ada Ciganlija:  PLEJBOJ + BUČ KESIDI

Povratak grupe Plejboj nakon decenije pauze, a uz njih na bini će prašiti i alternativni rock sastav Buč Kesidi koji su nedavno imali zajednički nastup sa Ljubičicama u Domu omladine.

21-06 Beer Garden, Ada Ciganlija:  NIKOLA VRANJKOVIĆ

Veoma traženi muzičar, po Beogradu je promijenio nekoliko sala u posljednje vrijeme, i po pravilu su mu svi koncerti rasprodati. Očekujte skoro tri sata svirke!

Nastavlja se (Thievery Corporation, Whitesnake, Garbage)…