Trojica

Trojica from Zenica: Ko ti ovo radio?!!

Muzika BiH Show Time

Trojica je naziv zeničkog indie pop-rock sastava, u ovom trenutku jedinog na bh. sceni koji bi mogao imati prefiks ‘comic’, jer neozbiljno, alanfordovski progovaraju o ozbiljnim temama, ali nikakvim planetarnim, već iz obične ”dosadne” svakodnevice.

Već po naslovima do sada snimljenih songova, ”Bajs”, ”Djeda Mraz u penziji”, ”Ne radi mi grijanje – zimski blues”, ”Pozitivna struja”, ”Lejdi Ena”, daje se zaključiti sve o preokupaciji Trojice, odnosno njihovog autora Aldina Šehića: život malog čovjeka, okruženog velikim svjetskim problemima, i u njegovom mikro svijetu je ispunjen velikim iskušenjima. A svladati ih može, najčešće, ako se ne doživljavaju preozbiljno.

Takva je vjerovatno svima poznata avantura s kućnim majstorima svake vrste, koji, prije svakog rješavanja problema, imaju pitanje o prethodniku – ko ti ovo radio?

Trojica su Aldin Šehić, Besir Maglić i Adem Zečak, pjesma je (jednako opušteno) snimana i i miksana u Trojica Factory studiju, dok je spot po ideji Aldina Šehića snimio i montirao Ajdin Drino.