Audio detektiv - Orvel

Novo iz CroReca – nove rock priče bendova Audio detektiv i Orvel

Muzika - regija Show Time

Audio detektiv je novo ime indie rock scene i dvije godine poslije osnutka imaju debitantski album, dok Orvel ima nešto duži staž i objavio je drugi studijski album.

Godina 2017. označila je početak nove rock priče, osnutkom benda Audio detektiv u Čakovcu i izlaskom njihovog prvog singla ”Malo vremena za nas”.

Gitarista i pjevač Bruno Tkalec okupio je mladu ekipu koju čine Bojan Križan (bas gitara), Matija Vabec (klavijature) i Robert Modlic (bubnjevi) te odmah započeli rad na autorskim pjesmama.

Poslije prvog, nizom singlova među kojima su se izdvojili “Okrenula je novu stranicu” i “Magični leteći tepih”, bend je najavio album prvijenac “Puni kolor sunca” sa ukupno deset brojeva, koji se ovih dana pojavio pod etiketom Croatia Recordsa.

Zagrebački sastav Orvel, karakterističan po elektro pop zvuku na tragu new wave pokreta ’80-ih, debitirao je albumom ”Dani”, 2015. godine, i za Croatia Records upravo su objavili novi pod nazivom ”DIV”.

Tako glasi i naziv njihovog studija u kojem sve nastaje, a zanimljivo da kraticu tumače kao “Divno i veliko” i “Dosta istih versova”, odnosno kao metaforičku planinu koju predstavlja drugi album svakog benda i s kojim se dokazuje ‘ili jesi ili nisi’.

S koncertnim nastupima 2. 5. i klubu KSET i 8. 5. u Tvornici, na rođendanskom koncertu Radija 101, Orvel je potvrdio da se, poput zaključne pjesme na albumu, “Manifest”, njihov indie rock i synth-pop manifest i čita, i sluša, i gleda.

Orvel su Yuri Ilić, Filip Riđički, Ivo Matić, Karlo Uchytil i Marko Jankek.