Skunk Anansie potvrdili novi Zagreb u maju 2022

Koncerti Muzika - svijet Show Time

Nakon prisilnog pandemijskog otkazivanja krajem 2020. godine, famozni Skunk Anansie uvrstio je Zagreb i drugi dio velike slavljeničke turneje 25 Live @ 25 i koncert će se dogoditi 13. 5. 2022. u Domu sportova, kao jedini u našem regionu.

Jedan od kultnih rock sastava iz 1990-ih osnovala je četvorka koja i danas čini postavu: glavni vokal Skin (Deborah Anne Dyer), basista Cass (Richard Keith Lewis), gitarista Ace (Martin Ivor Kent) i bubnjar Mark Richardson.

Zanimljivo je da si imali osam godina pauze u radu, od 2001. do 2009., i čim su se opet okupili započeli su turneju Greatest Hits, promovirajući album najvećih hitova Smashes and Trashes koji je izašao te godine, a sadrži i tri ranije neobjavljene pjesme.

Tek godina im je trebala da izbace četvrti studijski album Wonderlustre, prvo izdanje nakon Post Orgasmic Chilla iz 1999. godine, a u 12 novih pjesama okupili su famoznu ekipu gostiju, među kojima su i Jeremy Wheatley (Depeche Mode), Chris Sheldon (Foo Fighters, Radiohead, Pixies), Cenzo Townshend (U2, Snow Patrol, Kaiser Chiefs).

Slijedili su Black Traffic (2012) i Anarchytecture (2016), pa je jedan od najvažnijih britanskih rock bendova nove generacije 2019. godine – uz svoju 25. godišnjicu – okićen s Hall of Fame Awards te dobio i značajnu britansku godišnju nagradu Kerrang. Otuda i turneja 25 Live @ 25, te se Skunk Anansie u ljeto 2019. pojavio na zagrebačkoj Šalati, ali dugoročnu realizaciju živih svirki je, nažalost, prekinula pandemija.

Očigledno pripremajući novi album, bend je objavio nekoliko singova, “What You Do For Love” (2019), “This Means War” (2020) te početkom ove godine “Piggy” i potom još jedan “Can’t Take You Anywhere”.

Publika na novom zagrebačkom koncertu u organizaciji Los Angeles Agency, 13. 5. 2022. u Domu sportova, jedinom u našem regionu, dobija, dakle, ekskluzivnu priliku da, pored najvećih hitova iz dosadašnjeg opusa, čuje i novi materijal grupe Skunk Anansie.