Holographic Human Element – rukavica izazova zagrebačkoj publici

Muzika BiH Show Time

Experimental, modern classic, new age, progressive post-rock… stilovi koji, bar se tako smatra, odgovaraju zagrebačkoj rock publici, otvorenoj za nove doživljaje. HHE će to i provjeriti, na koncertnoj promociji albuma prvijenca u klubu Pločnik, 24. 2.

Album ”Philophobia” travničkih alternativaca Holographic Human Element porađao se duže vrijeme i konačno pojavio pod etkketom zagrebačke Spone, ali uobičajene trudničke muke da bi se došlo do čeda prvijenca najmanje je što ova ekipa ulaže da bi ”živjeli svoju muziku”.

Svirali su diljem kontinenta i diljem regiona, u većim i manjim klubovima, pred više ili manje ljudi i svaki put iza sebe ostavljali publiku bez daha: ”zar se nešto takvoga moglo poroditi negdje u bosanskoj zabiti?!”.

Jeste. HHE je bend koji može fascinirati i one koji baš ne ljube previše taj esprerimental, modern classic, new age… Ničim senzacionalnim u tehničkom smislu, već nečim tako prostim kao što je strast sviranja.

Zbog toga zagrebačkoj publici ni jednom rječju nećemo opisivati ”gdo su, oklen su i kam’ streme”. Doživite ih, pa zaključite. HHE baca rukavicu produhovljenoj zagrebačkoj publici –  subota. 24. 2. u Pločniku.