Detour

Detour objavio svoj peti album ‘TourDetour’ pred veliki koncert u Domu sportova

Muzika - regija Show Time

Album ”TourDetour” od danas je dostupan na Deezeru, a već za desetak dana na tržište će biti pušteno i CD izdanje.

Album čini kombinacija poznatih hitova i novih brojeva, a sve ih autorski potpisuje frontman benda Nenad Borgudan. Uz Porinom nagrađenu pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalnom “Zaljubila sam se” i za Porin nominiranu “Biram”, na albumu se nalaze hitovi s prvih mjesta radijskih top lista kao što su “Bez tebe” i “Vikend”, zatim najnoviji singl “Skrivena” te pet još neobjavljenih pjesama.

“Ime albuma možda najbolje opisuje taj naš eklektični izričaj. TourDetour je svojevrsna suprotnost, ako je Detour obilazak, onda je TourDetour neko poništavanje obilaska tj. jedna nemoguća, a opet moguća konstrukcija. Tako je i izbor pjesama na albumu jedan raznolik, a opet skladan spoj glazbe. Ali, onako generalno gledajući to je presjek onoga što smo radili posljednjih nekoliko godina i izrazito sam ponosan na njega” – rekao je Nenad Borgudan.

Album se pojavljuje pred koncert Detoura u zagrebačkom Domu sportova, 8. 12., kada će se bendu pridružiti i gosti – Aljoša i Tonka iz grupe Pavel, te sastavi Headoneast i Nipplepeople.

Prije izlaska Detoura, zagrebačka publika će kroz polusatni koncertni nastup imati priliku upoznati beogradsku grupu Ničim izazvan, koja već nekoliko godina drži vrhove pozicija radijskog etera u Srbiji s nizom hitova kao ‘O tebi’, ‘Trideset’, ‘Bilo gde’ i ‘Glupost’.

Naslovna fotografija: Detour i nenajavljena promocija albuma u centru Zagreba