wu-tang-clan-2019

Značaj dolaska Wu Tanga na Sea Star u Umagu

Muzika - regija Show Time

Najbliži koncerti Wu Tanga događaju se više od 1000 km daleko i nastup u Umagu je jedini u ovom dijelu kontinenta, što je izazvalo nezapamćenu potražnju za ulaznicama iz više od 30 zemalja.

Često se događa da najjači festivali, preko svojih asocijacija, ugovaraju u paketu velika imena i tako bitno smanjuju troškove. Kada se dogodi da imaju ekskluzivitet, kao što ga umaški Sea Star ima ove godine sa najvećim svjetskim hip hop kolektivom, to jeste vjerovatno jako skupo, ali donosi i posebnu korist.

Wu Tang je, dakle, izazvao takvu potražnju za ulaznicama, čak i sa drugih kontinenata, da organizator Sea Star festivala razmišlja o proširenju festivalske zone u laguni Stella Maris, očekujući puno više publike od prošlogodišnjih 35.000 ljudi, tim prije što su cijene ulaznica višestruko niže od onih za festivale sličnog formata.

Zanimljiv balans svjetskih i regionalnih imena na festivalskim pozornicama primamljiv je domaćoj publici, a sada su već poznati dnevni rasporedi glavnih izvođača.

U petak 24. 5. na glavnoj pozornici nastupaju Sven Vath, techno zvijezda Nina Kraviz, Ilario Alicante i britanski trap-jazz IAMDDB, te regionalni favoriti Vojko V, Fox i High5, dok su na Nautilus Areni super zabavni Krankšvester, te Hazze, Buntai i Smoke Mardeljana.

U subotu, 25. 5. na Addiko Tesla pozornica Wu-Tang Clan, Bajaga & Instruktori, Hladno pivo, Nola, Mahmut Orhan, Lady Lee i Phat Phillie, a program na stadionu će ispuniti Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique.

Mnogi su već primjetili da je Sea Star napokon prvi na istoj pozornici spojio Bajagu sa Instruktorima i Hladno pivo, nakon poznate prošlogodišnje priče o njihovoj međusobnoj solidarnosti, koja je rezultirala i Bajaginim sudjelovanjem u pjesmi ”Atlantida” na albumu ”Kuća bez krova” Mileta Kekina. Njihovi fanovi se samo mogu nadati da će pjesmu i izvesti uživo u Umagu.