Elemental, Medika

Sjajna inovacija grupe Elemental: unikatni video album ‘B strane’

Muzika - regija Show Time

Od ideje do realizacije, Elemental je priredio jedinstven događaj: složili su tematski set od 14 pjesama, popeli se na binu AKC Medika i s rediteljem Ivanom Zadrom snimili 56-minutni video album, te ga postavili na digitalne platforme.

Nakon cijelog paketa noviteta s kraja prošle godine, urađenog uz 20-godišnjicu benda, koji je uključivao sjajnu pjesmu ‘’Nešto glasno’’, dva hvaljena koncerta u Tvornici kulture, te objavu biografske knjige ‘’Sve, samo ne romantika“ i best of kompilacije “XOXO”, Elemental je sad priredio nešto sasvim drugačije – video album.

Bend je odlučio proći kroz cijeli svoj fundus, od prvog do zadnjeg albuma, i izvukao pjesme koje su kroz godine možda nepravedno zapostavljene. Probrao je 14 takvih naslova, popeo se na binu zagrebačkog Autonomnog kulturnog centra Medika i sa rediteljem Ivanom Zadrom snimio ih kao autentični video album nazvan ‘’B strane’’.

”Probrali smo anti-singlove, izgubljene dragulje sa svih 7 albuma, pjesme koje nikad nisu dobile dovoljno pažnje iz tko zna kojih razloga, često tražite da ih sviramo na koncertima, a mi to jako rijetko radimo, pa smo napokon odlučili dati im pažnje koliko zaslužuju”, objavio je bend.

Iako je to bio ‘nastup’ bez publike, izveden je u punoj energiji koncerta, a pjesme su odsvirane u novom ruhu, što ih iz zapostavljenih dovodi u kategoriju pažnje vrijednih.

Pod etiketom Elementalove vlastite etikete 383 Records, video album je postavljen na isključivo na online platformama, od bendovskog YouTube kanala do raznih streaming servisa, te ga se neće moći nigdje nabaviti u fizičkom obliku. Među ostalim, možete ga pogledati i u našoj novoj rubrici RTV / Videoteka / Elemental, u kojoj se nalazi kolekcija svih spotova popularnog benda.

Elemental (Tea Jogodic)
Elemental (Tea Jogodic)