Elektricni orgazam (foto Goranka Matic)

Objavljen 12. album ‘Gde smo sad’ grupe Električni orgazam

Muzika - regija Show Time

Dvanaesto studijsko izdanje slavnog beogradskog rock benda nazvano “Gde smo sad?” izraz je potrebe da s vremena na vrijeme svi trebamo sebi postaviti pitanje gdje smo sad, u ovom trenutku, u našim životima, jer prečesto boravimo u prošlosti ili budućnosti, a rijetko smo u sadašnjem trenutku.

Frontmen i jedan od autora, Srđan Gojković Gile, kaže da on osobno nema konačni odgovor, ali je važno makar postavljati pitanja i kroz njih dolaziti do rješenja, što je Električni orgazam činio kroz najavne singlove novog albuma, “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i “Gde smo sad?”.

Muziku za nove pjesme pisali su gitarista Branislav Petrović Banana, klavijaturista Ljubomir Đukić Ljuba i Gile, dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile, a svoj dio sviračkog zadatka sjajno su obavili bubnjar Blagoje Nedeljković Pače i basista Zoran Radomirović Švaba.

Energičnu zvučnu poveznicu sa elektro-orgazmičnim korijenima obavio je slovenački producent Toni Jurij sa kojim je grupa radila na ranim albumima “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984).

Prve poznate koncertne promocije novog albuma zakazane su u Sarajevu – 22. 6. u klubu Jazzbina, te 23. 6. na prvom izdanju Popcorn’n Rock festivala na Orahovačkom jezeru, čiji program je koncipiran kao homage rocku osamdesetih, pa je Orgazam, logično, jedna od zvijezda festivala.

Naslovna fotografija: Goranka Matić