Kasabian

Zagrebački InMusic najavljuje izvođače na festivalu

Muzika - regija Show Time

Svi veliki festivali postupno otkrivaju headlinere i druge atraktivne izvođače u programu. Ovogodišnji InMusic tako objavljuje da će jedan od ovogodišnjih headlinera biti Kasabian.

 

Engleski indie-alter-rock bend Kasabian, formiran 1997. u Leicesteru, posebno je cijenjen zbog koncertnih nastupa, a izuzetno veliku pažnju su pridobili svirkom na legendarnom  Glastonbury Festivalu 2014. Stoga će najava da su oni među headlinerima ovogodišnjeg zagrebačkog INmusica sigurno obradovati veliki dio rock publike.

Dodatnu vrijednost ovome daje i njihova nedavna objava: “The band are currently finishing their new album.”

Prvi broj sa tog nadolazećeg izdanja, pjesmu ”Pressie”, Kasbian je već objavio na samom kraju prošle godine na svom soundcloud kanalu. Iako nisu dali više informacija, cijeli album ćemo sigurno dobiti prije InMusica, jer je objavljeno da će britanska četvorka, nakon zagrebačkog, nastupiti i na Reading te Leed Festivalu u osmom mjesecu.

Na 12. izdanju Inmusica, od 19. do 21. 6., nastupaju još Arcade Fire, Alt-J, Michael Kiwanuka i beogradski Repetitor, a za ostala imena ćemo još čekati.

Festivalske ulaznice po cijeni 299 kuna (cca 40 eura) dostupne su na  službenom festivalskom webshopu, kao i 7-dnevne kamperske ulaznice po cijeni 200 kn.

Foto: wikipedia