Partibrejkers III

Umro Igor Borojević, poznati rock producent i bivši bubnjar Partibrejkersa

In memoriam Muzika - regija Show Time

U Beogradu je, 26. 11. nakon teške bolesti u 55. godini, preminuo rock muzičar, snimatelj i producent koji je od ranih ’80-ih radio sa nizom beogradskih grupa.

Na sceni se Igor Borojević pojavljuje kao bubnjar new wave grupe Strip, koja je 1981. objavila album ”Modeli za prodaju”, a zanimljiva je i kao muzički početak tada 17-godišnjeg Saše Loknera.

Bubnjeve je potom svirao u grupama Potop i Banana (albumi ”Ponoćni pasaži”, 1986. i ”Banana”, 1987.), a najslavniji trenutak Igora Borojevića je ulazak u postavu Partibrejkersa, 1989. godine, sa kojima je snimio čuveni album ”Partibrejkers III” sa kultnim pjesmama ”Kreni prema meni” i ”Hipnotisana gomila”.

Krajem 1990. izlazi iz benda i njegova glavna preokupacija postaje snimateljski i producentski rad, u kojemu se ističe produkcija albuma Kristala, Pilota, Dža ili Bu i Partibrejkersa (”Sloboda ili ništa”, 2007.).

U isto vrijeme počeo se intenzivnije baviti i komponiranjem muzike za teatar i iz tog opusa, kao diskografsko izdanje, ostao je njegov soundtrack album ”Tramvaj zvani čežnja” objavljen 1994.

Jedan od zadnjih u širim okvirima poznatih angažmana Igora Borojevića bio je snimateljski, aranžerski i producentski rad na albumu ”004” ragga hip hop grupe Straight Jackin objavljen 2004. godine.

Grupa Strip, 1981.
Grupa Strip, 1981.