Bombaj štampa u studiju

Bombaj štampa u studiju MC Pavarotti snima novi album

Muzika BiH Show Time

Članovi sarajevske grupe, predvođeni originalnim članovima, pjevačem/gitaristom Brankom Đurićem i gitaristom Nedimom Babovićem, danas su na konferenciji za medije u mostarskom Muzičkom centru Pavarotti objavili prve detalje novog albuma.

Bombaj štampa je jučer u studiju Muzičkog centra Pavarotti započela snimanje svog četvrtog albuma, koji je nasljednik izdanja ”Neka DJ odmah dole CJ”. Taj album otvara pjesma “Nije nas bilo dugo”, kao podsjetnik da je prošlo više od dvadeset godina od predratnih izdanja ”Bombaj štampa” (1987.) i ”Ja mnogo bolje letim sam” (1990.).

Iako ne tako duga, i nova pauza je potrajala čak osam godina, a prema riječima Nedima Babovića, iz mnoštva novih pjesama koje su u međuvremenu nastajale izabrali su 14 brojeva, uz isti kriterij kao na svim albumima ranije – bend će snimiti samo ono što vole njegovi članovi, bez ikakvog povlađivanja masovnom ukusu publike i medija.

Na druženju s novinarima predstavljena je i nova trojka u postavi Bombaj štampe, Nedžad Podžić Počko, Sanin Lutvić i Edin Hadžagić.

Počko je poznati sarajevski klavijaturista i bio je član poslijeratne postave Zabranjenog pušenja, a već je svirao na nekim koncertima Bombaj štampe u prethodnim mjesecima. Sanin Lutvić je basista sa podužom karijerom, kao veoma mlad je čak svirao u Valentinu, a onda godinama scensko iskustvo gradio u brojnim sarajevskim cover grupama, dok je bubnjar Edin Hadžagić svirao sa nekim najpoznatijim imenima, među kojima su Tifa i Merlin, a o njegovom muziciranju puno govori podatak da je član Sarajevske filharmonije.

Na kraju, bend je objavio da će snimanje potrajati sedam dana i, ako sve bude išlo željenim tokom, album bi svjetlo dana mogao ugledati već u proljetnim mjesecima 2019. godine, pa je za ljeto planirana turneja po zemljama bivše Jugoslavije.

Inače, Bombaj štampa će za doček Nove 2019. svirati u Kotoru, zajedno sa Rundekom, Urbanom i grupom Psihomodo pop, dok je dan kasnije u planu njihov koncert kod Vječne vatre u Sarajevu.

Bombaj štampa u Muzičkom centru Pavarotti
Bombaj štampa u Muzičkom centru Pavarotti