Letu štuke (foto Nemanja Đorđević)

Letu štuke pred koncert u svom Sarajevu – spot koji ostavlja bez daha

Muzika BiH Show Time

Nakon što su to učinili u tri regionalne metropole, Letu štuke će 26. 4. nastupiti u sarajevskom Domu mladih, najavljujući koncert petim i najupečatljivijim do sada video singlom ”Topla voda”.

Rade to često mnogi bendovi (kao što je nekada činilo i Bijelo dugme) – da koncertnu turneju poslije izlaska novog albuma ne počnu u svom gradu i uglavnom iza toga stoji želja da se na bini sve maksimalno posloži i da pred domaćom publikom budu na vrhuncu.

Četvrti studijski album ”Topla voda” Štuke su predstavile u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu i sada će u Sarajevu svirati u Domu mladih, 26. 4., uz atraktivne goste – Skroz, Baneta Trifunovića i Dubiozu kolektiv.

”Uvijek je veliki izazov nastupati pred domaćom publikom ali i zadovoljstvo. Nismo dosta dugo imali solistički koncert u Sarajevu tako da je bend svjež, nestrpljivi i željan ovog koncerta”, riječi su Dine Šarana, frontmena benda.

Da bi koncertu dali dodatnu notu, Letu štuke su prije nekoliko dana objavile peti video singl, za naslovnu pjesmu ‘Topla voda‘, a kreirao ga je znameniti reditelj Radimir Jovanov Gonzo.

Jedan je to od spotova koji, kolika god mu bila gledanost, treba ubilježiti među najimpresivnije filmovane rock priče ne samo ove nego i puno godina unazad. Susret maestra underground rock poetike i maga iza kamere sa istančanim senzibilitetom rezultirao je s nešto više od četiri minute kadrova čije je mjesto već sada među klasicima.

Ako se energija ovog spota prenese na koncert u Domu mladih, nakon poduže vremena će se u tom kultnom sarajevskom prostoru dogoditi punokrvni domaći rock trenutak za pamćenje.

Naslovna fotografija: Nemanja Đorđević