Toni Cetinski

Toni Cetinski, nova pjesma – i nova potvrda za sarajevskog autora

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Pjesmu ”Kao u snu” za Tonija Cetinskog napisao je sarajevski kompozitor i producent Amil Lojo i još jedna je to priča o iznimnom potencijalu bh. autora koji se najviše potvrđuje u okolnim zemljama.

Cetinski, jedna od najvećih ovdašnjih pop zvijezda, danas je objavio pjesmu ”Kao u snu” za najavu istoimenog albuma, a ona je, u isto vrijeme, velika potvrda za Amila Loju, sarajevskog autora, producenta i klavijaturistu koji već neko vrijeme spada među najzapaženija nova imena pop žanra u regiji.

Desetak godina je Lojo na sceni i radio je do sada sa istaknutim izvođačima kao što su Massimo, Amel Ćurić, Igor Vukojević, Armin Muzaferija i Dženan Lončarević, a posebno je vrijedno njegovo traganje za talentima u svom okruženju, među kojima istaknuto mjesto ima 18-godišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka nadomak Sarajeva.

Ipak, realnost bh. scene jeste skroman medijski prostor za pop muziku, još skromnija koncertna produkcija i najskromniji diskografski poligon. Da samo od nje žive ne bi mogli ni najplodniji autori, iako puno njih u sebi nosi naslijeđe nekada čuvene sarajevske pop škole, pa potencijal mogu iskazati u okolnim zemljama (Dino Šaran, Zlatan Fazlić, Azur Jahić, Ismar Porić, Haris Abdagić).

Potvrđuje to upravo Toni Cetinski baladom ”Kao u snu”, očekivanim novim favoritom poslije prošlogodišnjih singlova ”Laku noć” i ”Nemam sreće s tobom”.

Osim novog albuma, pjevač najavljuje i veliki koncert 26.04. u beogradskom Sava centru, tri godine poslije dva rasprodana nastupa u Kombank Areni, kojim je obilježio 25 godina muzičkog rada.