grupa Slonz

Demofest 11. put otvara konkurs za regionalne demo bendove

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova u ovom dijelu Evrope, danas po 11. put otvara konkurs za sve demo bendova sa ex-Yu prostora, a prijave se primaju do 1. 4. 2018.

Pravila su standardna: na festivalskoj stranici (link) treba preuzeti obrazac prijave i sa svim traženim podacima i prilozima poslati ga organizatoru do kraja predviđenog roka, uz važnu napomenu: svaki izvođač koji pošalje prijavu obavezan je na svoju Facebook stranicu postaviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” i tagirati Demofest stranicu

Kao i prethodnih godina, kandidati moraju ispunjavati osnovno pravilo da bi mogli nastupiti na demo festivalu – da do sada nisu objavili album pod etiketom neke od izdavačkih kuća bilo gdje na teritoriju BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Broj predviđenih ovogodišnjih izvođača opet je 30, a njih će izabrati stručni žiri čiji ćemo sastav saznati u šestom mjesecu, ali ako smijemo pretpostavljati po ranijoj praksi, organizator bi mogao prirediti posebna ‘iznenađenja’ za aplikante.

Podsjetimo: na Demofestu 2017. pobijedio je Slonz iz Šapca (naslovna fotografija), drugoplasirani je bio Tyger Lamb iz Zagreba i treće mjesto osvojio je Wolfram iz Novog Sada.