Superego

Nova imena region scene: Superego, pop-rock (Pančevo)

Novi na sceni Show Time

Superego je autorski pop/rock bend iz Pančeva koji je nastao početkom 2017. godine i u opusu ima 14 autorskih pjesama, odnosno tri objavljena singla.

Superego su Dimitrije Samardžija (vokal i gitara), Nemanja Stokrp (gitara), Đorđe Živkov (bas gitara i vokal) i Aleksa Ilić (bubanj i vokal).

Kao svoje uzore navode Kings of Leon, Black Keys, Arctic Monkeys, The Killers, Green Day, U2, Blink 182, Matchbox 20, Foo Fighters, ali nisu odlučili da zbog toga pjevaju na engleskom, nego na maternjem jeziku, uvjereni da se tako mogu više približiti domaćoj publici i vjernije prenijeti emocije u stihovima o ljubavi, poletu, druženju, sreći i ljudima koji ih okružuju, ali i o tugi, samoći, beznađu i nemoći, dakle o svemu sa čime se susreće mladi čovjek današnjice.

Do sada su napisali 14 autorskih pjesama i objavili tri singla, a nastupali su u Pančevu, Beogradu, Vršcu, Rumi, Zrenjaninu, Subotici, Omoljici i dijelili scenu sa poznatijim kolegama kao što su Dejan Cukić i Spori ritam bend, Artan Lili, Buč Kesidi i drugi.

Njihov autorski materijal možete poslušati i skinuti na Bandcamp stranici, uključujući ovih dana objavljeni novi singl ”Produktivan dan”, o kojem autor teksta i spota Aleksa Ilić kaže: Pjesma govori o onoj najsnažnijoj ljubavi prema nekome. O ljubavi zbog koje ne možeš da jedeš, spavaš ili ustaneš iz kreveta, o ljubavi koja ti struji kroz cijelo tijelo. I, kako stihovi kažu, ‘Pogled da ti dam, biće produktivan dan’, dovoljan je samo jedan pogled na osobu koju voliš kako bi učinio da bezvoljan postane produktivan dan.

Da bi naglasio vedrinu priče, autor je u spot uvrstio kompilaciju amaterskih video snimaka svojih prijatelja, članova porodica i ljudi dobre volje širom svijeta kako plešu i šalju pozitivnu energiju.