Milan Mladenovic

Vijest dana: osnovana Zadužbina i regionalna muzička nagrada Milana Mladenovića

Muzika - regija Show Time

Nakon što su u ranijim godinama u nekoliko gradova regiona imenovane ulice u počast Milanu Mladenoviću, pančevačka agencija Kontra objavljuje da počinje djelovati Zadužbina Milana Mladenovića, te da se pokreće regionalna godišnja muzička nagrada pod njegovim imenom.  

Na konferenciji za medije, koja će biti održana 12. 4. u beogradskom Leila Recordsu, zvanično će biti objavljen početak rada ‘Zadužbine Milana Mladenovića’, a novinarima će se obratiti članovi njenog upravnog odbora, Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović alias Miško Plavi i Nenad Milovanović.

Pored detalja o Zadužbini te motivima njenog osnivanja, javnosti će biti biti predstavljen i konkurs za regionalnu godišnju nagradu Milan Mladenović, koja će biti prvi put biti dodijeljena 21. septembra/rujna, na rođendan legendarnog muzičara, pjesnika i vođe kultnog benda Ekatarina Velika, a o njoj će govoriti članovi žirija te nagrade, muzičar Vasil Hadžimanov i rock kritičar Aleksandar Žikić.

Napokon, na medijskoj konferenciji će biti najavljena i nova reizdanja projekata na kojima je Milan radio, kao i objava do sada nepoznatih slika Milana Mladenovića.