Seine (foto Marina Uzelac)

1, 2, 3… 22 – novi album Seine!

Muzika - regija Show Time

Hrvatski freak-folk-punk-trip-hop psihodelični duo Seine (Ivan Ščapec, Dimitrij Petrović) izdao je za Moonlee Records i francuskog izdavača Vox Project svoj drugi studijski album ’22’, kao nasljednika izdanja ”Sno sna” iz 2017.

Album je dostupan kao CD i u digitalnom formatu na streaming servisima (uključujući Bandcamp free download opciju), dok vinilna verzija izlazi u julu.

Za domaće rock prilike Seine je netipičan, teško usporediv s bilo čime što se ovdje može čuti (osim što vokalna interpretacija mjestimično asocira na posebni i karakteristični stil Elvira Lakovića Lake).

Za prosječno konzumersko uho, ‘22’ može zvučati zagonetno, introvertno, čak šokantno, posebno ako niste spremni na puno više od površnog slušanja i ako muziku doživljavate tek kao usputnu zvučnu kulisu.

Neka djela je nemoguće ugurati u tipizirane žanrovske ladice i takve su svih sedam melodija Seineovog albuma, sa komadićima iz najšire palete, od hipnotizirajućeg krauta iz njegovor najboljeg razdoblja (‘’Nebo’’), akustičarskog minimalizma (‘’Treba’’) do electro groova (‘’El zlo’’), a sve ih povezuje autentična ekspresija

‘’Dvojac nastavlja sa istraživanjem atraktivnih, zadimljenih i atmosferičnih tonova koji su obilježili njihov prvijenac, a novost je veći naglasak na disonancijama i atonalnosti.  Album je pun kompleksnih aranžmana i robustnih instrumentalnih podloga’’, opis je ‘dvadesetdvojke’ koji vas može zaintrigirati da ga preslušate (a vrijedi).

Nakon što su u ovom mjesecu svirali po Sloveniji, te u Beogradu I Novom Sadu, Seine se sprema za kasnojesenji ‘’European tour’’.

Naslovna fotografija: Marina Uzelac