Chris Cornell

S ranije neobjavljenom baladom najavljena kompilacija opusa Chrisa Cornella

Muzika - svijet Show Time

Vrlo seriozno birane pjesme za prvu posthumnu kompilaciju rock ikone Chrisa Cornella, pjevača grupa Soundgarden i Audioslave, izaći će na box setu 16. 11.

Izdanje je priredila Chrisova udovica Vicky Cornell, zajedno s njegovim kolegama, kako bi probrali pjesme koje će najbolje sažeti bogatu karijeru pjevača i autora kroz njegov rad u grupama Soundgarden, Temple of the Dog i Audioslave, kao i solistički opus.

Mali tim su činili producent Brendan O’Brien (koji je bio i Chrisova osoba od povjerenja) te Jeff Ament, basista i autor u američkoj rock grupi Pearl Jam.

Zajedno su priredili album nazvan samo ”Chris Cornell” i upravo ga najavili baladom ”When Bad Does Good”, što je snimak koji je snimio, miksao i producirao sam Chris, a pronađen je u njegovom arhivu.

Album će biti objavljen kao standardni CD i na duplom vinilu, a sadrže 17 pjesama.

No, fanovima će svakako biti zanimljivo deluxe izdanje na četiri CD-a ili u vinilnoj verziji na čak sedam LP ploča, a kao bonus imaju i DVD.

Četiri 4 CD-a u box setu sadrže 64 numere i svaki disk je za sebe posebno zanimljiv – prvim dominira Soundgarden opus, drugim Audioslave, na trećem su neke Cornellove kolaboracije (Slash, Santana, Joy Williams), a četvrti donosi izbor live izvedbi među kojima dvije trećine materijala ima premijeru. Dio kompleta je i DVD sa 24 snimka, od kojih su dva premijerna – “Scream” (Acoustic) i “Live to Rise” (Soundgarden).