Highway koncert

Nova imena region-scene: Highway, pop-rock (Podgorica)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Priliku za upoznati nove bendove u Crnoj Gori ne dobijemo baš često i uglavnom se to događa ako potpišu izdavački ugovor sa nekim od velikih regionalnih diskografa.

Mladi podgorički bend Highway, koji čine Luka Vojvodić, Petar Tošić i Marko Pešić, bio je zapažen na regionalnom takmičenju “X Factor Adria”, koje im je otvorilo vrata muzičkog svijeta, pa su prvu veliku priliku imali 2016. godine, kada su na Eurosongu u Stockholmu su predstavljali svoju zemlju.

Ipak, puno veći potencijal za njihovu karijeru ima prvi službeni singl “Beskrajni dan” objavljen pod etiketom Croatia Recordsa, kojim najavljuju i prvi studijski album za ovu veliku diskografsku kuću.

Konekcija sa zagrebačkim diskografom bila je pitanje vremena, jer eurosongovsku pjesmu grupe Highway “The Real Thing” komponirao je poznati zagrebački autor i producent Srđan Sekulović Skansi, koji je podgorički bend pozvao u studio Darka Juranovića D’Knock-a i Jelene Juranović da snime nove pjesme. Tu je i nastao materijal za album prvijenac koji će se regionalno distribuirati.

Zanimljiva su opažanja jednog od producenata i aranžera, te koautora pjesme ”Beskrajni dan”, Darka Juranovića.

Već duže vrijeme radim sa stranim glazbenicima tako da su me ovi dečki ugodno iznenadili svojom talentiranošću i idejama. Oni imaju taj zvuk koji podsjeća na Arctic Monkeys i Coldplay i sviraju i zvuče fenomenalno. Pjesma “Beskrajni dan” je lagana, poluakustična pjesma i nije pravo ogledalo njihovog albuma tako da nestrpljivo čekamo trenutak kad ćemo pustiti u eter i ostale pjesme. Oni zaista imaju svu potrebnu energiju i žestinu rock pjesmama koje stvaraju. Mislim da je ono što Highway predstavlja najočitije u pjesmi ”Što dalje” (snimljena još 2017.). Naklonjen sam zvuku jednog od najboljih svjetskih producenata Ricka Rubina koji je radio s najvećim rock glazbenicima i kad smo čuli Highway, Skansi i ja smo odmah shvatili da je to zvuk koji nam je ovdje falio.  Pridružio nam se i Tihomir Preradović pa smo dobili jednu kompletnu glazbenu priču od super easy do super žestokih pjesama – kaže Juranović.