Aljoša (foto Renata Lučić)

Aljoša Šerić: Što ćemo raditi do kraja života

Muzika - regija Show Time

Nakon četiri uspješna studijska albuma grupe Ramirez, Aljoša Šerić je novi muzčki identitet izgradio u Pavelu s još četiri studijska izdanja, a dok je ovaj bend kraće vrijeme studijski mirovao, odlučio je, kako kaže, u poznim godinama debitirati po treći put – ovaj put kao samostalni izvođač.

Najavnim singlom ”Glup” (s Aljošinom porukom o nepovjerljivosti u internet), zagrebački autor je dao naslutiti da će se solo projekt potpuno razlikovati od bendovskog zvuka, što je potvrdio i drugim singlom ”Kučine”.

Žanrovski raznolikim preplitanjem popa, rocka, jazza, swinga, countrya i cabareta, album ”Što ćemo raditi do kraja života” donosi dvanaest brojeva, povezanih jednom idejom, koju opisuje Aljoša Šerić:

Pišući za Pavel, naletio sam na nešto pjesama koje se nikako nisu uklapale u moju viziju onoga što bi Pavel trebao svirati u nekoj idućoj fazi i paralelno s tim sam dobio dva teksta Anđela Jurkasa koji su vapili za uglazbljivanjem. Kad se sve zbrojilo, ispalo je da imam cijeli album koji je imao samo dvije moguće sudbine – ili da zauvijek ostane zaboravljen na mom hard disku ili da ga objavim iz ćeifa, iz čiste sebičnosti, zato što mogu. Sebičluk je prevagnuo, pa stoga imate dvanaest gotovo dnevničkih zapisa, zbirku jadikovki poluostvarenog muškarca na pragu sredovječnosti. Ugodno slušanje.

Muziku, tekst i aranžmane potpisuje Aljoša Šerić, osim teksta za ”Zadnji” i ”Što ćemo raditi do kraja života” koje je napisao Anđelo Jurkas, dok je produkciju i miks uradio Jere Šešelja. Album će se u fizičkoj prodaji naći od 5. 4.

Fotografije: Renata Lučić

Aljosa Seric-cover