Ksenija Kuljaca

Nova imena region scene: Ksenija Kuljača, kantautorica (Beograd)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Ksenija Kuljača, zapravo, ima već zavidnu karijeru kao prateći vokal na albumima i koncertima grupe Neverne bebe i mnogih drugih poznatih izvođača, ali je današnjom objavom prvog solo albuma započela i vlastitu karijeru.

Ksenijin album prvijenac pod nazivom ”Snaga” sadrži osam numera i, kako kaže, predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovijesti kroz muziku i tekstove. U produkcijskom smislu, odsviran je i sniman po old school principima i posebno je vodilo računa o ‘organskom’ zvuku svih instrumenata.

Album je najavio singl “Snaga”, u oktobru 2018. godine i video-spot u produkciji Borisa Bakalova, frontmena benda Ničim izazvan, odmah pobrao simpatije publike.

Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pjesama, većina numera na albumu su u rock maniru (poput “Duga od papira”, naslovne ”Snaga”, balade ”Sunovrat” i country raspoloženjem obojene “Mesečar”) , a tri su ambijentalnijeg art-pop karaktera (“Kada nebo zamolim”, “Snovi u vodi” i “Lice u ogledalu”).

”Svaka eksplicitnija emocija, dileme i odluke naglašene su tvrđim zvukom tokom čitavog albuma”, opisuje svoj diskografski debi Ksenija Kuljača.

Ksenija Kuljača je muzičku karijeru započela 2000. godine kao studijski i koncertni prateći vokal grupe Neverne bebe (albumi ’’Južno od sreće’’ i ’’Best of’’), kao i mnogih drugih poznatih izvođača pop i rock scene.

Od 2006. do 2012. bila je član benda Funkestra, da bi se singlovima “Snovi u vodi” (2013.) i “Kada nebo zamolim” (2014.) predstavila prvi puta kao autorica muzike i teksta, te producent, čime je otvorila vrata za kreiranje vlastite solo karijere.

Prvi veliki korak je učinjen i album, koji je danas objavila izdavačka kuća Kontra, može se preslušati na fan linku.