Studio Pavarotti

Vizualizirana nagrada za pobjednika MO Gitarijade

Muzika BiH Show Time

Podsjećajući demo bendove i grupe koje nemaju više od jednog izdanja da je prijava za Mostarsku gitarijadu otvorena još nekoliko dana, organizator slikovito predstavlja nagradu za pobjednika.

Šampion gitarijade, kojeg će izabrati žiri na čijem je čelu gitarista Nebojša Antonijević Anton (Partibrejkers) osvaja trodnevno korištenje Studija ”A” Pavarotti centra u Mostaru, a koliko je to vrlo vrijedna nagrada pokazuju ne samo fotografije iz studija već i nekoliko podataka.

Studio Pavarotti

Studio je brojnim velikim muzičarima privlačan zbog akustike i posebno prilagođenog interijera čiji su autori slavni Brian Eno i Peter Gabriel.

Sa SSL miks pultom, modernim softverima i pratećom režijskom opremom, perfomanse studija su vrhunske, pa su ovdje zbog toga, među ostalima, snimali Brian Eno, Goran Bregović, Dubioza kolektiv, Mostar Sevdah Reunion, The Kelly Family, Marc Ford, Vasil Hadžimanov Band i Amira Medunjanin, a mlađi bendovi kao Futavci, M.O.R.T. ili Tatoo ovdje postavljali visoke standarde za svoju karijeru.

Podsjećamo, dakle, da rok za prijavu grupa završava 10.7. i bendovi iz BiH, kojima je namijenjen ovaj konkurs, mogu se prijaviti putem e-maila: gitarijadamostar@gmail.com.

Studio Pavarotti