Pendrek, naslovnica albuma

Pendrek, konačno. Nemoj po glavi, druže plavi!

Muzika - regija Show Time

MC Pendrek iz zagrebačkog hip hop kolektiva 40industry izdao je debitantski album ”Hitovi i himne”, koji naslovom asocira na kompilaciju, što na neki način jeste, jer sadrži brojeve koji su nastajali u zadnjih 4-5 godina.

Još 2013. Pendrek je izbacio spot za prvi singl “ZG Coffee Shop”, kako je tada najavljeno, sa svog nadolazećeg albuma “Hitovi i himne“.

Prije njega, 2014. godine, pojavio se zajednički album ”Set za brijanje”, urađen sa Doktorom (aka Doktor Bolest), ali Pendrekov samostalni rad nadolazio je, evo, godinama i konačno se sada pojavio pod etiketom Aquarius Recordsa.

Sadrži ukupno 17 brojeva, među kojima zaključni ”Civili” ima jedinog gosta, Kandžiju.

Krešo Strbad aka Pendrek ih opisuje kao “skup satiričnih rap pjesama koje reflektiraju hrvatsku i globalnu realnost. Njime sam kroz satiru i prvo lice (kut gledanja) želio ukazati na društvene probleme koji me okružuju. Odabrao sam satiru/šalu jer mi je iskustvo kroz godine pokazalo da kroz šalu ljudi lakše i opuštenije shvate srž problema, a i tako se lakše nose sa problemima i društvom u kojem živimo.”

Poslije prvog preslušavanja, zanimljivom nam se učinila ”Xtreman” (zbog duhovitih ‘vokalnih’ detalja u finišu), a kao mogući favorit albuma nameće se ”Balkanacionalna”, duhovita reperska ekskurzija po cijelim ovim prostorima.

Poslušajte: