Garden of Dreams na ljeto u Sarajevu u prvom festivalskom izdanju

Muzika BiH Show Time

Prvi put kao trodnevni festival audio – vizuelne umjetnosti, Garden of Dreams će, u junu 2019. u Sarajevu, na tri lokacije okupiti najbolje svjetske muzičke umjetnike iz elektronske muzike

Ranije samo kao jednodnevni događaj, sada je zamišljen kao festival na tri lokacije, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Dom mladih i plato ispod repetitora na Humu, Garden of Dreams će imati četiri glavna muzička dijela, koja će se dešavati tokom dana i noću.

Prvog dana će biti održan večernji parti u Domu mladih, dok će drugog dana festival biti otvoren u punom kapacitetu i danju i noću, a kao finale će biti održan dnevni završni parti u magičnoj bašti Historijskog muzeja BiH.

Više informacija o Garden of Dreams festivalu, temi festivala, ali i imenima prvih izvođača, stiže uskoro, no povoljnije early bird ulaznice za kompletan festival već su dostupne putem sistema kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 39 KM.


Cilj održavanja festivala sa nuzom pratećih sadržaja (radionice, obuka mladih DJ-eva, paneli) jeste uspostavljanje zajednice ljubitelja elektronske muzike iz cijeloga svijeta, čija će adresa, bar tri dana svake godine, biti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a koja se već počela okupljati tokom održavanja jednodnevnih Garden of Dreams događaja na kojima su gostovali neki od najpopularnijih svjetskih umjetnika iz oblasti elektronske muzike, kao što su: Adriatique, Âme & Trikk, Butch, Chaim, Dixon, Henry Saiz, Hosh, Lehar, Sandrino.